Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2015

Η Πτολεμαΐδα, η... τηλεθέρμανση και οι σκοπιμότητες

Η Πτολεμαΐδα, η... τηλεθέρμανση και οι σκοπιμότητες

Τις ανάγκες τηλεθέρμανσης των κατοίκων του λεκανοπέδιου της Πτολεμαΐδας επικαλείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να στηρίξει το αίτημά του στην Κομισιόν για παράταση της λειτουργίας της μονάδας Πτολεμαΐδα 3 μέχρι το 2023.

Η μονάδα αυτή επρόκειτο να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του χρόνου λόγω χαμηλής απόδοσης και ρύπανσης, ωστόσο την πρόλαβε η πυρκαγιά και έτσι διέκοψε ένα χρόνο νωρίτερα.

Με αφορμή λοιπόν το αίτημα προς την Ε.Ε., παράγοντες της ενεργειακής αγοράς παρατηρούν ότι η ΔΕΗ είχε απευθύνει στο παρελθόν αίτημα στις κοινοτικές αρχές για παράταση της ζωής πέντε άλλων μονάδων της Πτολεμαΐδας και του Αμύνταιου, εξαιρώντας όμως τη μονάδα Πτολεμαΐδα 3 που διαθέτει συστήματα τηλεθέρμανσης. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει σχεδιασμό για τη θέρμανση των κατοικιών.

Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι: το αίτημα του υπουργείου αφορά πράγματι την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων ή την επαναλειτουργία της παλιάς και ρυπογόνου μονάδας για να εξυπηρετήσει τοπικούς παράγοντες;

Και εν τέλει, η προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι τώρα αποτέλεσε επιχείρημα για την ακύρωση δεκάδων επενδύσεων, μικρών και μεγάλων (βλέπε Σκουριές, μονάδες βιομάζας κ.λπ.). Μήπως το περιβάλλον είναι η «μπουζουριέρα» που κρύβει άλλες σκοπιμότητες;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v