Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2015

Οι φορολογικές δηλώσεις, οι μετοχές και τα margin

Οι φορολογικές δηλώσεις, οι μετοχές και τα margin

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: Στους κωδικούς 743-744 του Ε1 των φορολογικών δηλώσεων ζητείται να καταγραφούν τα ποσά που δαπανήθηκαν το 2014 για την αγορά μετοχών και λοιπών επενδυτικών προϊόντων μέσα στο έτος.

Το εύλογο όμως θα ήταν, να αφαιρούνται από τα δηλωθέντα ποσά όσα προήλθαν από τη χρήση margin, δηλαδή ουσιαστικά από δανεισμό της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Σε διαφορετική περίπτωση -και επειδή οι χρήστες margin ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες- μην εκπλαγείτε αν δείτε από τον επόμενο μήνα «ουρές» επενδυτών στις εφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται άδικα, και οι εφοριακοί να χάνουν ωφέλιμο χρόνο από το βασικό έργο τους που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το σημειώνουμε, επειδή των φρονίμων τα παιδιά... πρέπει να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.

 

INTERLIFE: Η Βορειοελλαδίτικη ασφαλιστική εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου όχι μόνο σημείωσε κέρδη κατά την οικονομική χρήση του 2014, αλλά επιπλέον αποφάσισε στην τακτική γενική συνέλευση της 10ης Ιουνίου να διανείμει μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή, ή συνολικά 557 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v