Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2007

Τα ΕΛΠΕ, η Edison και ο... κουμπάρος

Όποιος θυμάται μια ανακοίνωση του περασμένου Σεπτεμβρίου θα καταλάβει ποιος ήταν ο ”κουμπάρος” στη συμφωνία Ελληνικών Πετρελαίων και Edison.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι όμιλοι ΕΛΠΕ, Ελληνικής Τεχνοδομικής και Μυτιληναίου σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ”αμιγώς ελληνικό σχήμα” στην ενέργεια στο οποίο θα συνεισφέρουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Στην πορεία, ο όμιλος Μυτιληναίου διάλεξε διαφορετικό δρόμο και προ μηνών ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία με την ισπανική Endesa. Εν τω μεταξύ, τα σχέδια Edison – Ελληνικής Τεχνοδομικής εμπλουτίστηκαν με την προσθήκη μεγάλης μονάδας λιθάνθρακα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Τι άλλαξε σε σχέση με την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου; Τα ΕΛΠΕ επέλεξαν την Edison, αλλά στο... βάθος παραμένει η Ελληνική Τεχνοδομική η οποία συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρία που θα κατασκευάσει τη μονάδα της Θίσβης, με καύσιμο φυσικό αέριο.

Θα συμμετέχει και στη μονάδα της Edison, με καύσιμο λιθάνθρακα, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Μένει να απαντηθεί γιατί δεν συμμετέχει στη μητρική εταιρία (holding) που συστήνουν τα ΕΛΠΕ και ο κατασκευαστικός όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v