Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2015

Σφηνάκια για ΕΚΤΕΡ και... πιστωτική «επέκταση»

Σφηνάκια για ΕΚΤΕΡ και... πιστωτική «επέκταση»

ΕΚΤΕΡ: Δεν υπήρξε η απαιτούμενη αυξημένη απαρτία των 2/3 την Παρασκευή και έτσι το ζήτημα της επιστροφής κεφαλαίου κατά 0,04 ευρώ ανά μετοχή της ΕΚΤΕΡ μεταφέρεται για την επαναληπτική γενική συνέλευση.

Πάντως, η όλη εξέλιξη στα δημόσια οικονομικά έχει επηρεάσει φέτος και την γνωστή κατασκευαστική εταιρεία, καθώς -λόγω του «δεν πληρώνω» του δημοσίου- άλλα εργοτάξια έχουν σταματήσει και άλλα έχουν επιβραδύνει τις εργασίες τους.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (κλείσιμο τραπεζών) το σενάριο για ανάκαμψη μεταφέρεται τουλάχιστον για κάμποσους μήνες μακριά.

Στασιμότητα και σε ότι αφορά το σημαντικής αξίας περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης στην Πάρο...

 

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ: Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η πιστωτική επέκταση (υπόλοιπα δανείων ελληνικών τραπεζών προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά) του Μαΐου ήταν κατά 1,6% μικρότερη από αυτή του Απριλίου και κατά 2,1% χαμηλότερη από την αντίστοιχη του Μαΐου του 2014.

Δυστυχώς, το ποσοστό πτώσης εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί μετά τη μεγάλη αφαίμαξη καταθέσεων του Ιουνίου και το εβδομαδιαίο (τουλάχιστον) κλείσιμο των τραπεζών.

ΥΓ: Προφανώς, τα αιτήματα πολλών επιχειρήσεων για αναχρηματοδοτήσεις που εκκρεμούν εδώ και πολλούς μήνες, δεν αναμένεται να προχωρήσουν ούτε και κατά το προσεχές μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v