Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2007

Οι εξτρέμ… ”μπαλαδόροι” της Κύπρου

Έχετε δει διαιτητή αγώνα να παίζει μπάλα;

Φανταστείτε ποδοσφαιρικό αγώνα όπου οι παίκτες των δύο ομάδων, ενώ προσπαθούν να πάρουν την πάσα και να σκοράρουν, αιφνιδιάζονται από τον διαιτητή που ”κλέβει” την μπάλα, φτάνει στο αφύλακτο τέρμα, βάζει το γκολ και μετά πανηγυρίζει προς τις εξέδρες.

Κάπως έτσι συμπεριφέρονται ορισμένοι παράγοντες της κυπριακής αγοράς που, ενώ έχουν τοποθετηθεί για να διαιτητεύσουν, προτιμούν να… παίζουν μπάλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, κ. Γιώργος Χαραλάμπους, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή του... αγώνα είχε απαγορεύσει στη Marfin Popular να υποβάλει δημόσια πρόταση για την αγορά της Τράπεζας Κύπρου και είχε επιβάλει (μάλλον συμβολικό) πρόστιμο.

Χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ομόφωνα ακύρωσε και την απαγόρευση και το πρόστιμο, επιβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΔΕΝ είχε αρμοδιότητα να λάβει την απόφαση αυτή.

Βέβαια, η δικαστική απόφαση δεν μπορούσε να προσδιορίσει το κίνητρο του πρώην υπαλλήλου της Τράπεζας Κύπρου, που ως φαίνεται προσπάθησε -και κατάφερε- να προφυλάξει το μικρό κατεστημένο που τον ανάθρεψε!

Το ωραίο είναι ότι με άλλη απόφαση ο καλός αυτός κύριος έχει επιβάλει πρόστιμο σε στελέχη της Marfin επειδή πούλησαν, λέει, μετοχές χωρίς άδεια. Και από την άλλη, έβαλε πρόστιμο στον πρόεδρο της ίδιας τράπεζας επειδή τους έδωσε την… άδεια που έπρεπε να έχουν για να πουλήσουν!

Κι αυτή η ανεκδιήγητη απόφαση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v