Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2007

Η… Επι(Ν)τροπή Ανταγωνισμού

Δεν είναι όμως ο κ. Χαραλάμπους ο μοναδικός πρόεδρος ”ανεξάρτητης αρχής” της Κύπρου που βλάπτει την οικονομία και το μέλλον της χώρας.

Υπάρχουν και... χειρότερα.

Το λογοπαίγνιο στον τίτλο του σχολίου δεν ανήκει σε εμάς. Είναι… κλόπιράιτ (εμείς τουλάχιστον όταν το κάνουμε το λέμε κιόλας) από δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου!

Διότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου, κ. Γιώργος Χριστοφίδης, έχει προκαλέσει μέγα σκάνδαλο και δικαστική έρευνα, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να απεργούν όλοι οι υπάλληλοι της Επιτροπής.

Όπως αποκαλύφθηκε, με το πρόσχημα δήθεν μέτρων ασφαλείας ο περί ου ο λόγος εγκατέστησε σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης. Οι κάμερες όμως δεν καταγράφουν την είσοδο και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά τα γραφεία και... τις τουαλέτες!

Και δεν καταγράφουν μόνον εικόνα αλλά και ήχο (!!), ενώ το τερματικό από το οποίο παρακολουθεί κανείς τα δρώμενα στο κτίριο βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου!!!

Και από την έρευνα της αστυνομίας που έπειτα από καταγγελίες των υπαλλήλων παρέλαβε τον server, αποδεικνύεται ότι κάποια συγκεκριμένη υπάλληλο την παρακολουθούσε πιο... στενά.

Είχε δε αποθηκεύσει εκατοντάδες φωτογραφίες της!

Παράλληλα, βγαίνουν στη δημοσιότητα απίστευτες λεπτομέρειες όχι μόνον σε σχέση με ”φωτογραφικές πόζες”, αλλά και με καθαρά… υπηρεσιακό περιεχόμενο.

Ο κ. πρόεδρος φέρεται ότι αγνοούσε υπηρεσιακές εκθέσεις και αποφάσιζε μόνος του με άγνωστα κίνητρα.

Μάλιστα, πλην των υπαλλήλων που απεργούν, τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής με την προεδρία του συγκεκριμένου ατόμου.

Κι αυτός, όπως φαίνεται, ”μπάλα” έπαιζε τρομάρα του - και μάλιστα σε διάφορα… γήπεδα, μπας και ”σκοράρει”.

Το ερώτημα όμως (για να σοβαρευτούμε) είναι αν η οικονομία της Κύπρου μπορεί να αντέξει την εξακολουθητική ζημιά που προκαλούν οι μικροπρεπείς τοπικοί… πονηρούληδες.

Η Κύπρος είναι πλέον μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής αγοράς και η συμπεριφορά αυτή θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί αναλόγως από την υπεύθυνη Πολιτεία.

Δηλαδή με αποφασιστικότητα, πριν τα γέλια γίνουν κλάματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v