Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2015

Κυπριακές τράπεζες: Κάτι αρχίζει να κινείται...

Κυπριακές τράπεζες: Κάτι αρχίζει να κινείται...

Σειρά θετικών ειδήσεων για την Τράπεζα Κύπρου και γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας βγαίνουν το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, δείχνοντας πως η κατάσταση στο Νησί της Αφροδίτης σταθεροποιείται, και μάλλον έρχονται καλύτερες ημέρες, δύο χρόνια και λίγους μήνες μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το μνημόνιο τον Μάρτιο του 2013.

Ειδικότερα:

Η πώληση της θυγατρικής Uniastrum στη Ρωσία μπορεί μεν να έγινε έναντι συμβολικού τιμήματος και να απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο ενισχύει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Κύπρου.

Η ίδια τράπεζα έβγαλε πριν από λίγους μήνες προς πώληση τη θυγατρική της Kermia Hotels και φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Ενδεχόμενη ολοκλήρωση του deal θα ενισχύσει τη ρευστότητα της τράπεζας.

Τέλος, επιχειρηματικοί όμιλοι με σημαντική έκθεση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται σε προσπάθεια απομόχλευσης του ισολογισμού τους.

Για παράδειγμα, μεγάλος γνωστός εμπορικός όμιλος ολοκληρώνει την πώληση δύο εμπορικών κέντρων που διαθέτει, με στόχο να μειώσει τον τραπεζικό του δανεισμό.

Τα πράγματα λοιπόν δείχνουν πως κάτι αρχίζει να κινείται στην κυπριακή τραπεζική αγορά (και οικονομία γενικότερα) και μάλιστα δόθηκαν και κάποιες αυξήσεις αποδοχών σε περιορισμένο αριθμό εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v