Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2015

Σφηνάκια για ακτοπλοϊκές και προμήθειες... εξπρές

Σφηνάκια για ακτοπλοϊκές και προμήθειες... εξπρές

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων επί των εισιτηρίων αναμένεται να αντισταθμίσει την αύξηση του ΦΠΑ, διατηρώντας τις χρεώσεις στα ίδια επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, όμως, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του φόρου επί του τονάζ των πλοίων (tonnage tax). Το υφιστάμενο καθεστώς προβλέπει αύξηση του συντελεστή κατά 4% κάθε πενταετία.

Με το Μνημόνιο προβλέπεται 4% αύξηση του φόρου για κάθε έτος την πενταετία 2016-2020.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν η αλλαγή στο tonnage tax αφορά και στα πλοία των γραμμών της Αδριατικής.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: Με απευθείας αναθέσεις, χωρίς δηλαδή την προκήρυξη ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, θα προμηθευτεί το Δημόσιο συστήματα μηχανοργάνωσης που θα αποσκοπούν στην καταπολέμηση της αλυσιδωτής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ (τύπου «καρουσέλ») και στην αυτόματη επεξεργασία ληξιπρόθεσμων οφειλών και καταθέσεων μεγάλων οφειλετών.

Επειδή στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας υφίσταται επιτακτική ανάγκη αύξησης των δημόσιων εσόδων, προβλέπεται απόκλιση από τις διατάξεις για τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων, ώστε οι προμήθειες αυτοματοποιημένων συστημάτων να γίνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

ΥΓ: Σύστημα για την καταπολέμηση της αλυσιδωτής απάτης στον ΦΠΑ έχει αναπτυχθεί στο Βέλγιο και προφανώς αυτό θα προμηθευτεί το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v