Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2015

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Paperpack και τις αιχμές Σταθάκη για αεροδρόμια

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Paperpack και τις αιχμές Σταθάκη για αεροδρόμια

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: «Πιθανό να υπάρχει θέμα αναζήτησης χρηματοδότησης από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά αυτά είναι θέματα που δεν έχουν κοινοποιηθεί», υποστήριξε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις αλλαγές που φέρεται να ζητά η γερμανική Fraport στη σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο κ. Σταθάκης έριξε πάντως νερό στη φημολογία για τη στάση των Γερμανών, δηλώνοντας πως «δεν ξέρω αν θέτει θέμα, έβγαλε μια ανακοίνωση η οποία είναι λίγο αμφίσημη». Πρόσθεσε πως «αν βάλει θέμα μείωσης του τιμήματος, αυτό προφανώς θα θέσει θέμα μιας συνολικότερης επαναδιαπραγμάτευσης, που θα το δούμε».

Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει πως «επισήμως» η διαδικασία προχωρά κανονικά, με τον διαγωνισμό να ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr.

 

ΟΤΕ: Στα 85,7 εκατ. ευρώ ανήλθε το κόστος για τα φετινά προγράμματα εθελουσίας, τα οποία έτρεξαν οι ΟΤΕ, Cosmote και Telecom Romania.

Τα ποσά που πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 σχετιζόμενα με προγράμματα πρόωρης αποχώρησης ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 1,6 εκατ. ευρώ για τον OΤΕ.

 

PAPERPACK: Καθαρά κέρδη εξαμήνου ύψους 692 χιλ. ευρώ σημείωσε η Paperpack, όταν η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης είναι 3,91 εκατ. ευρώ.

Το P/E της μετοχής είναι έντονα μονοψήφιο και το ζητούμενο είναι το πώς θα καταφέρει η εταιρεία να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του δευτέρου φετινού εξαμήνου, ιδιαίτερα μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

Η διοίκηση λοιπόν της Paperpack εκτιμά πως λόγω των εξελίξεων «αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα και η κατανάλωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Παρ' όλα αυτά και δεδομένου ότι τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται έμμεσα σε εξαγώγιμα προϊόντα (φάρμακα, τσιγάρα κ.λπ.) είναι εφικτή η διατήρηση των πωλήσεων κατά το β' εξάμηνο του 2015 στα περσινά επίπεδα, η οποία με τη σειρά της θα διατηρήσει αντίστοιχα το EBITDA και θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια.

Επιπλέον, η διοίκηση έχει ήδη λάβει μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγικής της δραστηριότητας, με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, διατηρώντας αναλλοίωτη την κύρια στρατηγική επιλογή της για θετικές ταμειακές ροές από τη λειτουργική δραστηριότητα, μείωση των πιστωτικών κινδύνων και βελτίωση της διαχείρισης του κεφαλαίου κινήσεως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v