Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2015

Αλλαγές στον διαγωνισμό του ΟΛΘ, με το βλέμμα στους επενδυτές

Αλλαγές στον διαγωνισμό του ΟΛΘ, με το βλέμμα στους επενδυτές

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα επισημοποιηθεί η μείωση, σε 51% από 67%, του ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που θα διατεθεί αρχικά μέσω του εν εξελίξει διαγωνισμού.

Σε αντίστοιχη απόφαση είχε προχωρήσει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και για τον ΟΛΠ, όπως έχουν ενημερωθεί οι υποψήφιοι επενδυτές.

Από τον Ιούλιο του 2014 είχε γίνει γνωστό πως οκτώ όμιλοι πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ.

Πρόκειται για την APM Terminals (του δανέζικου ομίλου Maersk), την Deutsche Invest Equity Partners, την GmbH, την ελβετική Duferco Participations Holding S.A., την International Container Terminal Services από τις Φιλιππίνες, την ιαπωνική Mitsui & Co., Ltd., την P&O Steam Navigation Company (του ομίλου DP World από το Ντουμπάι), την κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων με τον όμιλο ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και την τουρκική Yilport Holding.

Και οι οκτώ επενδυτές διατηρούν το ενδιαφέρον τους για τον ΟΛΘ, δήλωσε χθες στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, αλλά είναι άγνωστο πόσοι εξ αυτών θα υποβάλουν δεσμευτική προσφορά στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το τελευταίο χρονοδιάγραμμα του ταμείου.

Με βάση τους νέους όρους που θα αποφασιστούν σήμερα, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σταδιακά το υπόλοιπο 16% των μετοχών (μέχρι το 67%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v