Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2007

Μονοψήφιο P/E, αλλά πτώση στο ταμπλό

Το τελευταίο τετράμηνο 78 μετοχές έχουν καταγράψει κέρδη άνω του 50%, ενώ επίσης 218 μετοχές τα πήγαν καλύτερα από τον Γενικό Δείκτη κερδίζοντας μεταξύ 13,3% και 1.068%!

Αντίθετα, η Πειραιώς Leasing κατέγραψε απώλειες 1,64% το τελευταίο τρίμηνο και 5,7% το τελευταίο εξάμηνο (!).

Η ”κακοδαιμονία” όμως της μετοχής έχει ιστορικό βάθος. Κατά την τελευταία εκρηκτική για τη Σοφοκλέους τριετία, ο τίτλος έχει κερδίσει μόλις 6,8%...

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα της εισηγμένης επιδεινώθηκαν.

Το αντίθετο: Από 9,5 εκατ. ευρώ το 2003, τα καθαρά κέρδη του 2006 υπερέβησαν τα 14 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν νέα βελτίωση, της τάξεως του 23% αυτή τη φορά (!).

Επίσης, με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση και τα κέρδη του 2006, η Πειραιώς Leasing είναι η μόνη ίσως μετοχή στη Σοφοκλέους με P/E στα όρια του 10, που μάλιστα αναμένεται να καταστεί μονοψήφιο αν στον δείκτη χρησιμοποιήσουμε τα προβλεπόμενα για φέτος αποτελέσματα…

Το μόνο αρνητικό που ακούγεται -εδώ και κάτι χρόνια όμως- είναι ότι η μητρική τράπεζα θέλει να αποσύρει τη μετοχή από το ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v