Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2015

Η ασφάλιση αυτοκινήτου έγινε... «πρώτο θέμα»

Η ασφάλιση αυτοκινήτου έγινε... «πρώτο θέμα»

Έντονες συζητήσεις στον χώρο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έχει προκαλέσει η κίνηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» να προσφέρει από το φύλλο της προσεχούς Κυριακής (στην ακριβή έκδοση) «Μηνιαία ασφάλιση αυτοκινήτου με 16 ευρώ».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας της κυριακάτικης εφημερίδας με την ασφαλιστική εταιρεία International Life και αφορά τις τρεις παρακάτω καλύψεις: Αστική Ευθύνη Σωματικής Βλάβης 1 εκατ. ευρώ, Αστική Ευθύνη Υλικών Ζημιών 1 εκατ. ευρώ και Παροχή Νομικών Συμβουλών και Εξωδικαστικού Συμβιβασμού.

Κάποιοι (λίγοι) σχολίασαν ποικιλοτρόπως το περιεχόμενο της προσφοράς, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα επικεντρώθηκε αλλού.

Συγκεκριμένα, η κίνηση της εφημερίδας αναζωπύρωσε όλες εκείνες τις συζητήσεις που διεξάγονται εδώ και χρόνια για το μέλλον και τον ρόλο των επαγγελματιών ασφαλιστών, οι οποίοι πέρα πλέον από το διαδίκτυο και τις τράπεζες (έχουν γίνει καταγγελίες περί αθέμιτων πρακτικών), τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό των εφημερίδων!

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες πιστεύουν πως τα «απλά» ασφαλιστικά προϊόντα μπορούν να διατίθενται και μέσα από «φτηνότερα δίκτυα» (βλέπε τράπεζες, Ιnternet, μεγάλα εμπορικά καταστήματα), προκειμένου να μειωθεί το κόστος σε μια εποχή που πρέπει να προσφερθούν χαμηλότερα τιμολόγια στους πελάτες (και να ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια των ίδιων των ασφαλιστικών εταιρειών).

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, οι διαμεσολαβητές μιλούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πελάτες όταν διατίθενται ασφαλιστικά προϊόντα χωρίς τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου, ενώ παράλληλα θέτουν ερωτήματα για το επίπεδο της εξυπηρέτησης που θα λάβουν οι πελάτες στην περίπτωση ενός ατυχήματος και ζητούν, τέλος, τη στενότερη εποπτεία από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΥΓ: Η στήλη επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος καταδικάζει τη συγκεκριμένη κίνηση, θεωρεί πως πλήττει τα συμφέροντα των ασφαλιστών, οδηγεί σε αθέμιτες πρακτικές και καλεί την ασφαλιστική εταιρεία να επανεξετάσει το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v