Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2015

Μουσουρούλης Vs Τσιρώνη για τα ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Μουσουρούλης Vs Τσιρώνη για τα ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Μύλος έγιναν χθες στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αφορμή δηλώσεις του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Κώστα Μουσουρούλη για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα απορρίμματα.

Ο κ. Μουσουρούλης υποστήριξε πως ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, που επιδεικνύει δυσεξήγητη εμμονή με συγκεκριμένα έργα ΣΔΙΤ, θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση νέου νομοσχεδίου.

Όπως εξήγησε, τα ΣΔΙΤ προωθούνται με βάση νόμο που είχε προωθήσει ο κ. Μουσουρούλης ως γενικός γραμματέας το 2005. Συνεπώς μπορούν να καταργηθούν μόνο με νόμο και όχι με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που είναι ένας απλός κανονισμός.

Οι απόψεις Μουσουρούλη δεν βρήκαν σύμφωνο τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος ασχολείται σε κάθε ευκαιρία με την ακύρωση των διαγωνισμών ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων των περιφερειών Πελοποννήσου και Ηπείρου.

Θεωρεί πως δεν είναι προς το συμφέρον του δημοσίου, με τους άσπονδους φίλους του να υποστηρίζουν πως τα ίδια έλεγε και για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά η σχετική σύμβαση υπεγράφη επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ειδικά για το θέμα του ΣΔΙΤ της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Κ. Μουσουρούλης υποστήριξε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 18 Αυγούστου είχε θέσει κάποια ερωτήματα τα οποία έπρεπε να απαντηθούν έως τις 2 Σεπτεμβρίου. «Το σχετικό σχέδιο απάντησης έφτασε εκπρόθεσμα στο γραφείο μου και μάλιστα η υπηρεσία δεν απαντούσε σε βασικά ερωτήματα όπως και στο ερώτημα περί αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ως εκ τούτου επέλεξα να μην απαντήσω, διότι θεωρώ ότι το Υπουργείο αυτό πρέπει να έχει άποψη για το κατά πόσον μια τέτοια σύμβαση είναι συμφέρουσα ή όχι για το Δημόσιο και κατά πόσον συνάδει με τον Εθνικό Σχεδιασμό. Αυτή την απάντηση που έλαβα από την υπηρεσία σάς τη δίνω σε αντίγραφο, κύριε Υπουργέ.

Είναι ανυπόγραφη». Το θέμα θα κληθεί να χειριστεί ο κ. Τσιρώνης καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει επανέλθει με νέα ερωτήματα. 

Οσο για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, που απειλεί με αγωγές τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, τώρα θα είναι απασχολημένος γιατί ασχολείται με τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v