Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2007

H Σεβρέ και ο… χρηματιστηριακός λαβύρινθος

Γραφείο αντιπροσώπευσης χτίζει στην Αθήνα η Σεβρέ, χρηματιστηριακός βραχίονας του ομίλου Credit Agricole. Ήδη έχει προσλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρώην επικεφαλής τμήματος ανάλυσης μεγάλης τραπεζικής ΑΧΕ και έχει κλείσει δύο ακόμη αναλυτές που πρόσφατα παραιτήθηκαν από τις χρηματιστηριακές εταιρίες στις οποίες δούλευαν.

Ταυτόχρονα, η Σεβρέ έχει κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόκτηση τριών–τεσσάρων στελεχών από το τμήμα πώλησης ελληνικών μετοχών μεγάλης ελληνικής τράπεζας.

Τίποτε το περίεργο μέχρι εδώ, μια και άλλοι ξένοι brokers έχουν πράξει ή θα πράξουν αντίστοιχα. Η Σεβρέ όμως ανήκει στον όμιλο της Credit Agricole που μέσω της Εμπορικής διαθέτει ήδη χρηματιστηριακή παρουσία ενώ μέσω της CALYON -η επενδυτική τράπεζα του ομίλου της C.A.- διαθέτει και το 30% της Eurocorp AXEΠΕΥ.

Επομένως, η ανάπτυξη παράλληλης και μάλιστα βαριάς υποδομής -τρεις-τέσσερις αναλυτές και ισχυρό τμήμα πωλήσεων ελληνικών μετοχών– που δεν συνδέεται ούτε με αυτήν της Εμπορικής ούτε με αυτήν της Eurocorp, δημιουργεί απορίες.

Εκτός και αν η Σεβρέ απλούστατα τονίζει για ακόμα μία φορά τον ισχυρό βαθμό αυτονομίας της απέναντι στη μητρική Credit Agricole. Ξέρετε εσείς για εκείνο το μικρό γαλατικό χωριό που μονίμως αντιστέκεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v