Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2015

O Ελληνας «μεσάζων» και οι απάτες με τα πλαστά extrait

O Ελληνας «μεσάζων» και οι απάτες με τα πλαστά extrait

Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των ομολογιούχων του Νηρέα, θα λήξει το... πολυετές σίριαλ του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) των 20 εκατ. ευρώ που είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2007 και στη συνέχεια η λήξη του παρατάθηκε κάμποσες φορές μέχρι τώρα.

Όλα δείχνουν πως οι κάτοχοι του ΜΟΔ -τράπεζες αλλά και αρκετοί ιδιώτες επενδυτές- θα μετατρέψουν ουσιαστικά (τυπικά προβλέπεται επιμήκυνση της ίδιας έκδοσης με αλλαγή όρων) τους τίτλους σε νέο ΜΟΔ μακρινής λήξεως, χαμηλού επιτοκίου και μικρότερης τιμής μετατροπής σε μετοχές.

Μέσα από αυτή την κίνηση, οι ομολογιούχοι μπορεί μεν να μην εισπράξουν μετρητά «εδώ και τώρα», πλην όμως θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό το κεφάλαιο και τους τόκους του παλιού ΜΟΔ και θα μπουν σε ένα καινούριο, τώρα που ο Όμιλος διαθέτει ισχυρότερη ρευστότητα και καλύτερες προοπτικές μετά την παρέμβαση των τραπεζών.

Αν τώρα κάποιος βιάζεται για μετρητά, θα μπορεί να μετατρέψει άμεσα (με απώλειες) τα ομόλογά του σε μετοχές και στη συνέχεια να τις ρευστοποιήσει στο ΧΑ.

Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να μιλήσουμε για... Σολομώντεια λύση.

 

O Ελληνας «μεσάζων» και οι απάτες με τα πλαστά extrait

Όπως διαβεβαιώνεται από αρμόδιους κύκλους, δεν είναι χρηματιστής, ούτε καν σχετίζεται με την επίσημη εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ο Έλληνας που φέρεται να εμπλέκεται σε απάτες με θύματα επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο εμπλεκόμενος Έλληνας με τα αρχικά Γ.Δ. φέρεται να έπαιρνε κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές, παρέχοντας πλαστά extrait βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως «το κόλπο είναι παλιό», καθώς με δέλεαρ πλαστές υψηλότατες αποδόσεις, προσέλκυε κεφάλαια που φυσικά ποτέ δεν πήγαιναν προς επένδυση. Ωστόσο, διαβεβαιώνουν και πάλι πως η υπόθεση σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με την επίσημη ελληνική επενδυτική αγορά, είτε με τις εταιρείες της, είτε με τα στελέχη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v