Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2015

Έρχονται και άλλες δημόσιες προσφορές για -senior- ομόλογα

Έρχονται και άλλες δημόσιες προσφορές για -senior- ομόλογα

Τέτοιο ακροατήριο σπάνιο πια συναντάς στην Αθήνα. Οι προσκεκλημένοι της Axia Ventures ήταν εκπρόσωποι private equity funds, αλλά και παραδοσιακών επενδυτικών κεφαλαίων, που έχουν τοποθετηθεί σε εκδόσεις τραπεζικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης.

Μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό τα παριστάμενα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δεν μάσησαν τα λόγια τους.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι Πειραιώς και Eurobank, Α. Θωμόπουλος και Φ. Καραβίας, ο Π. Μυλωνάς αναπληρωτής CEO τη Εθνικής και ο CFO της Alpha, Β. Ψάλτης, μίλησαν για την ανακεφαλαιοποίηση, ανέπτυξαν τις προθέσεις τους απέναντι στο ενδεχόμενο ενεργητικής διαχείρισης στοιχείων παθητικού και προέβησαν σε εκτιμήσεις για τις μεταβατικές διατάξεις του bail in.

Το πρώτο συμπέρασμα της άκρως ενδιαφέρουσας συζήτησης ήταν, όπως μεταφέρουν παριστάμενες πηγές της στήλης, το γεγονός ότι και άλλες συστημικές τράπεζες εξετάζουν σενάρια ενεργητικής διαχείρισης στοιχείων παθητικού όπως οι υβριδικοί τίτλοι τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης.

Από κάποιους, μάλιστα, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι στις μεταβατικές διατάξεις του επικαιροποιημένου νόμου 3864/2010, θα προβλέπεται και εμπλοκή των senior bonds.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η διατηρούμενη αβεβαιότητα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για την επιτυχία των προαιρετικών προτάσεων, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν καθώς ο κίνδυνος εξυγίανσης παραμένει υπαρκτός.

Όσον αφορά στον τελικό στόχο της κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από το βασικό σενάριο, τα τραπεζικά στελέχη ήταν στο σύνολο τους συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Όλοι εκτίμησαν ότι θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια από τους ιδιώτες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς να σημειώνει ότι αυτό θα συμβεί παρά την υπερβολή που μπορεί να ενέχουν τα τελικά νούμερα.

Ο καθένας τους στάθηκε στα πλεονεκτήματα της τράπεζάς του.

Η Εθνική ανέδειξε τις δυνατότητες να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών από τη Finansbank.

Η Alpha την εκτίμηση ότι θα είναι σε καλύτερη θέση ως προς το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών και η Eurobank τον πυρήνα πρόθυμων μεγαλομετόχων για κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών.

Η Πειραιώς τέλος ανέδειξε το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ενεργητικό και έκθεση σε επιχειρηματικά δάνεια τράπεζα και ως εκ τούτου η συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας ενδείκνυται για όποιον θέλει να πάρει το στοίχημα της ανάκαμψης της οικονομίας και της ανάκτησης μέρους των προβλέψεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v