Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2007

J&P – ΑΒΑΞ: Σημασία έχει η ”δύναμη πυρός”

Σχεδόν κάθε μήνα ανακυκλώνονται πλέον τα σενάρια περί συγχώνευσης της J&P – ΑΒΑΞ με τη μητρική εταιρία J&P Overseas.

Στην τελευταία της επιστολή προς το Χ.Α., η διοίκηση της τεχνικής εταιρίας δήλωσε άγνοια και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Και όμως, η συγχώνευση των δύο εταιριών θεωρείται ”νομοτέλεια” από στελέχη του κλάδου, τα οποία επισημαίνουν ότι μια τέτοια κίνηση έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Τα θετικά αφορούν στην εισηγμένη, η οποία πλέον θα καταστεί η μεγαλύτερη τεχνική εταιρία στην Ελλάδα με ετήσια έσοδα άνω των δύο δισ. ευρώ.

Στην τρέχουσα χρήση προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών της J&P Overseas προβλέπεται ότι θα εκτιναχθεί στο 1,6 δισ. δολάρια από περίπου 900 εκατ. το 2006, εξαιτίας της κατασκευαστικής έκρηξης στη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη πλευρά, οι βασικοί μέτοχοι της J&P Overseas, που ελέγχει την J&P - ΑΒΑΞ μέσω της J&P Investments Limited, επωφελούνται σήμερα από το γεγονός ότι η πρώτη (ως υπεράκτια εταιρία) δεν υπόκειται σε καθεστώς φορολόγησης αντίστοιχο με αυτό που ισχύει για τις ανώνυμες εταιρίες στην Ελλάδα. Όμως, ως υπεράκτια εταιρία δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Είναι προφανές ότι αξιοποιούν την J&P – ΑΒΑΞ ως ”όχημα” για την Ευρώπη, αλλά μια ενιαία εταιρία θα έχει μεγαλύτερη ”δύναμη πυρός”...



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v