Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2015

Η πρεμούρα για «καλά νέα» στην Cosco και ο Κινέζος «επίτροπος»

Η πρεμούρα για «καλά νέα» στην Cosco και ο Κινέζος «επίτροπος»

Οι δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων στην Αθήνα με τις οποίες ζητούν να επισπευσθεί η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και οι άλλοι διαγωνισμοί ενδιαφέροντος του ομίλου της Cosco (όπως το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ στο Θριάσιο) αποτελούν τη μία πλευρά του νομίσματος για τις δραστηριότητες της τελευταίας.

Η άλλη πλευρά εμφανίστηκε ελάχιστα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αφού το σχετικό υλικό κυκλοφόρησε για λίγες ημέρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ηταν μια διαρροή των πρακτικών από ομιλία του Xu Aisheng, του νέου «επιτρόπου» του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Cosco, στην οποία έκανε λόγο για σκάνδαλα και διαφωνίες όσον αφορά στην προτεινόμενη συγχώνευση των Cosco και China Shipping Container Lines (CSCL).

Τα πρακτικά από την ομιλία του Xu εμφανίστηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της «Beijing Daily» και αργότερα σε άλλα μέσα ενημέρωσης, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σε ένα τμήμα της διαρροής ο «επίτροπος» επιτίθεται στους επικεφαλής της Cosco, Ma Zehua και της CSCL, Xu Lirong για τη διαχείριση της συγχώνευσης.

Τους κατηγορεί πως προχώρησαν στη σύνταξη προσυμφώνου χωρίς να συμβουλευθούν το κόμμα. Επιτίθεται και στη διοίκηση της Cosco υποστηρίζοντας πως το υψηλό κόστος διαχείρισης των πλοίων και άλλες επενδυτικές αστοχίες οδήγησαν σε μεγάλες ζημίες, οι οποίες έφτασαν το 2012 σε 1,5 δισ. δολάρια.

«Και οι ιαπωνικές εταιρείες πλοίων ξηρού φορτίου αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες, αλλά έχουν κέρδη, εσείς γιατί δεν μπορείτε;» φέρεται να λέει ο νέος «επίτροπος» στη διοίκηση της Cosco.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v