Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2015

Η «μάχη» των σκουπιδιών και η... ξεχασμένη γενική γραμματεία

Η «μάχη» των σκουπιδιών και η... ξεχασμένη γενική γραμματεία

Με αφορμή τη γνωστή τροπολογία Τσιρώνη για τον τρόπο έγκρισης των περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που είχε προκαλέσει την αντίδραση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν πως πρέπει να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα της γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η αρχική τροπολογία Τσιρώνη, που έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, προέβλεπε πως οι γενικοί γραμματείς Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβάλλοντος θα ενέκριναν τα ΠΕΣΔΑ.

Μετά την παρέμβαση Δούρου, αφαιρέθηκε η σχετική πρόβλεψη, αλλά έμεινε ως προϋπόθεση η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα βεβαιώνει πως είναι συμβατά με τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης.

Η γενική γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων είχε συσταθεί στις αρχές του 2014, με στόχο να συντονίσει τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, αποκατάστασης χωματερών κ.λπ.

Η τότε κυβέρνηση είχε τοποθετήσει τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο, χωρίς βέβαια να του παράσχει και την απαραίτητη υποδομή (π.χ. μετακινούνταν με αυτοκίνητο που είχε διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής!).

Τότε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως δημιουργήθηκε «για να ελεγχθεί η μπίζνα των απορριμμάτων» από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τώρα οι ίδιοι τονίζουν πως δεν έχει ουσιαστικό ρόλο να επιτελέσει...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v