Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2015

Οι εργολάβοι περνούν στην... αντεπίθεση

Οι εργολάβοι περνούν στην... αντεπίθεση

Ενα νέο οδικό έργο διεκδικεί στα Σκόπια ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος κατασκευάζει αυτή την περίοδο στη γειτονική χώρα ένα από τα δυσκολότερα τμήματα του διευρωπαϊκού άξονα 10.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού περί τα 55 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να υποβάλλονται στις 30 Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του ομίλου αλλά και των υπόλοιπων ισχυρών κατασκευαστικών επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες να πείσουν την κυβέρνηση πως -παρά τις δηλώσεις υπουργών κ.λπ.- έχουν ήδη εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σημαντικό τμήμα του ανεκτέλεστου υπολοίπου των τεσσάρων μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων προέρχεται ήδη από τις αγορές του εξωτερικού. Για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί σήμερα και εκδήλωση του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ), με συμμετοχή και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Οι εργολήπτες θεωρούν πως εσχάτως έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις και οι αρνητικές δηλώσεις, την ίδια στιγμή που το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των μεγάλων εταιρειών από διεθνείς συμβάσεις βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά.

Εκτιμούν, επίσης, πως θα είχαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις διεθνείς αγορές, αν υπήρχε, διαχρονικά, μεγαλύτερη στήριξη από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v