Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2015

Ευχάριστα και δυσάρεστα νέα από την ΕΤΕπ

Ευχάριστα και δυσάρεστα νέα από την ΕΤΕπ

Δάνεια συνολικού ύψους 5,7 δισ. ευρώ έχει χορηγήσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) την περίοδο 2011-2015, όπως υποστήριξε χθες, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο συνέδριο Equity Investment Forum, o επικεφαλής του τμήματος Δημοσίου Τομέα για Ελλάδα και Κύπρο, Κωνσταντίνος Συναδινός.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «η συνολική έκθεση της ΕΤΕπ» στη χώρα μας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, φτάνει τα 18 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, για τα δάνεια της τελευταίας πενταετίας, το 26% (περίπου 1,46 δισ. ευρώ) κατευθύνθηκε προς επιχειρήσεις, το 29% (1,64 δισ. ευρώ) στον χώρο της ενέργειας, 650 εκατ. ευρώ για τους μεγάλους οδικούς άξονες, 650 εκατ. ευρώ για το μετρό Αθήνας και το 23% (1,3 δισ. ευρώ) για άλλα έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων και τα νέα κτίρια σχολείων μέσω ΣΔΙΤ, τα απορρίμματα κ.λπ. Το μεγαλύτερο τμήμα των δανείων (περί τα 2,8 δισ. ευρώ) χορηγήθηκε την τελευταία διετία.

Αυτά ήταν τα ευχάριστα σημεία της παρέμβασης του κ. Συναδινού.

Τα δυσάρεστα ήταν η αναφορά στο «φρενάρισμα» των έργων στους οδικούς άξονες. Βέβαια στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν πως τα έργα θα επιταχυνθούν, ώστε να προλάβουμε να τα τελειώσουμε εντός των προθεσμιών του προηγούμενου ΕΣΠΑ, με την εξαίρεση ελάχιστων τμημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v