Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2015

Υποδομών: «Το... ΤΑΙΠΕΔ να λύσει το πρόβλημα της Ειδομένης!»

Υποδομών: «Το... ΤΑΙΠΕΔ να λύσει το πρόβλημα της Ειδομένης!»

Ακουσον, άκουσον! Με περίπου 24 ώρες καθυστέρηση, κύκλοι του υπουργείου Υποδομών εξηγούσαν στο Euro2day.gr πως αρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα με το μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της... εξαφανισμένης επί ημέρες ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ, αφού το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει την πλειοψηφία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρέπει να βγάλει και τα κάστανα από τη φωτιά.

Βέβαια, τη νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα την προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ο κ. Χρήστος Σπίρτζης. Τώρα τι ακριβώς περιμένουν να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ δεν εξήγησαν, μια και το τελευταίο δεν έχει ευρύτερες διοικητικές αρμοδιότητες, ούτε αποτελεί μέρος της κυβέρνησης.

Μήπως να στείλει σεκιουριτάδες στα σύνορα με τα Σκόπια να διώξουν τους μετανάστες από τις γραμμές του τρένου; Γιατί ουσιαστικές αρμοδιότητες στον τομέα των μεταφορών δεν έχει. Αρμόδιο είναι το υπουργείο Υποδομών, το οποίο μάλιστα έχει και υφυπουργό και γενική γραμματέα.

Οσο για τον κ. Μουζάλα, εξήγησε από τη Βουλή πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες, παραδεχόμενος στο μεταξύ πως θα είναι δύσκολο εγχείρημα.

Οι ζημίες εξαγωγικών εταιρειών και μεταφορέων, αλλά και η ζημία στην εικόνα της χώρας ως διαμετακομιστικού κόμβου πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v