Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2007

ΗΥΑΤΤ: Οι καταγγελίες για χειραγώγηση!

Eξαιρετικό ενδιαφέρον από θεσμικής και… νομικής πλευράς παρουσιάζει πλέον η περίπτωση της HYATT.

Για μεγάλο διάστημα (περίπου 1,5 έτους) η μετοχή ήταν ”καθισμένη” στα 11 ευρώ, στην τιμή δηλαδή στην οποία έγινε η δημόσια προσφορά της ΒC Partners.

Aπό ένα σημείο και μετά, όμως, όταν βεβαίως άρχισε να φαίνεται ότι η BC Partners θα υποχρεωθεί (κατόπιν της δημοσιοποίησης της αλλαγής του σχετικού νόμου), να κάνει νέα, δεύτερη δημόσια προσφορά για να προχωρήσει σε delisting, ξεκίνησε… ”κούτσα-κούτσα” να ανεβαίνει η άτιμη η μετοχή!

Κι όταν λέμε ”κούτσα-κούτσα” το εννούμε!

Μιλάμε για συναλλαγές που την ημέρα κινούνται μεταξύ λίγων εκατοντάδων και λίγων χιλιάδων τεμαχίων (στο τελευταίο τρίμηνο η μετοχή έκανε συνολικά περίπου 210.000 τεμάχια, ήτοι 2-2.500 τεμάχια την ημέρα).

Κι όμως, έτσι... ”κούτσα-κούτσα”, η τιμή από τα 11 ευρώ έφτασε στα… 14,5.

Το παιχνίδι φαίνεται εύκολο, αφού είναι πασιφανές ότι πρόθεση των ”αγοραστών” είναι να ανεβάσουν τη μέση τιμή του 6μήνου για να υποχρεωθεί (νομικά) η BC να κάνει δημόσια προσφορά στη νέα υψηλότερη τιμή, κι όταν είναι σαφές εξαρχής ότι κάποια funds μπήκαν στη μετοχή ακριβώς για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο τίμημα από τα 11 ευρώ.

Υπάρχει λοιπόν χειραγώγηση αυτής της μετοχής, καθώς ο βασικός μέτοχος σαφώς και δεν μπορεί να πουλήσει μετοχές, ώστε να κάνει πιο δύσκολη την άνοδο της τιμής;

Όπως πληροφορούμεθα, η BC το πιστεύει αυτό κι έχει απευθύνει όχι μία αλλά τουλάχιστον δύο επίσημες επιστολές, με σχετικές καταγγελίες, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η πρώτη μάλιστα έγινε πριν ακόμη από το τέλος του περασμένου Μαΐου, ενω στη δεύτερη, περί τα τέλη Ιουνίου, αναφέρονται συναλλαγές ημέρας όπου η τιμή ανέβαινε αισθητά, με το να αλλάζουν χέρια 80 και 100 τεμάχια!

Προφανώς, το ξένο private equity περιμένει κάποια απάντηση επί των καταγγελιών του πριν έρθει η ώρα να πληρώσει το... μάρμαρο σε μια δεύτερη δημόσια προσφορά...

Τι θα συμβεί τελικά;

Διότι το θέμα φαίνεται ιδιαίτερα... ακανθώδες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v