Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2015

Το τέρμιναλ της Αλεξανδρούπολης και τα... μυστήρια της Λουιζιάνας

Το τέρμιναλ της Αλεξανδρούπολης και τα... μυστήρια της Λουιζιάνας

Τις ώρες που ο κ. Αμπιτμπούλ της Cheniere Marketing βρισκόταν στην Αθήνα και συναντούσε υπουργούς και υποψήφιους συνεργάτες για το τέρμιναλ υγροποιημένου αερίου της Αλεξανδρούπολης, στην έδρα της εταιρείας γινόταν ο κακός χαμός.

Ο Λιβανέζος CEO της Cheniere, Σαρίφ Σουκί, εκπαραθυρωνόταν από τη θέση του, μετά από παρέμβαση του Καρλ Άικαν, του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας. Ο τελευταίος, εδώ και καιρό, είχε ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνση του CEO της Cheniere, εκτιμώντας ότι οι πολιτικές επέκτασης των δραστηριοτήτων σε τομείς εκτός της κύριας δραστηριότητας, που είναι η παραγωγή και πώληση υγροποιημένου αερίου, θα είχαν μεγάλες επιπτώσεις στην πορεία της εταιρείας και στη μετοχή της.

Το άσχημο για τον πρώην πλέον μάνατζερ της εταιρείας είναι ότι η απομάκρυνσή του έγινε λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής στο Sabine Pass της Λουιζιάνας. Ωστόσο, όπως φάνηκε, αυτό που μετράει στις ΗΠΑ είναι πώς αντιδρούν οι αγορές στις επιχειρηματικές αποφάσεις ενός μάνατζερ ή της διοίκησης μιας εταιρείας.

Έτσι, το γεγονός ότι φέτος η μετοχή της Cheniere έχασε 44% της αξίας της, φαίνεται ότι είναι αυτό που μέτρησε για την απομάκρυνση του κ. Σουκί από επικεφαλής της εταιρείας. Ο ίδιος ο Λιβανέζος επιχειρηματίας από το Άσπεν του Κολοράντο, όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία του, παραδέχτηκε ότι υπήρχε δυσαρμονία με τους μετόχους ως προς τις στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας.

Ωστόσο δήλωσε ότι θα αναμένει να δει ποια θα είναι η νέα γραμμή της εταιρείας, προκειμένου να πάρει θέση. Μέχρι τότε θα περνάει τον καιρό του κάνοντας σκι.

Τώρα, αν και κατά πόσο το πρότζεκτ της Αλεξανδρούπολης και ο επικεφαλής του εμπορικού κλάδου της εταιρείας κ. Αμπιτμπούλ θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια αποδοχή από το νέο μάνατζμεντ της Cheniere, είναι κάτι που μένει να το δούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v