Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2015

Στα σκαριά έργα ενός δισ. από την περιφέρεια Αττικής

Στα σκαριά έργα ενός δισ. από την περιφέρεια Αττικής

Εμφαση στα έργα υποδομής, με την προώθηση του νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων, έργων αποχέτευσης (για να αποφευχθούν τα κοινοτικά πρόστιμα), αντιπλημμυρικών, αλλά και αναπλάσεις, δίνει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2016, που εγκρίθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα 863 έργα, συνολικού ύψους 924 εκατομμυρίων ευρώ, που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά, εντάσσονται και 27 έργα βρεφονηπιακών σταθμών και 48 επενδύσεις που συνδέονται με τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υποστήριξε κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού πως «αν το 2015 ήταν έτος θεμελιώδους συγκρότησης και σύστασης αυτονόητων που έλειπαν, το 2016 είναι έτος υλοποίησης με όρους διαφάνειας, κοινωνικής λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας».

Ειδικά για τα αντιπλημμυρικά, υποστήριξε πως είναι έργα που όφειλαν να είχαν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Στον συγκεκριμένο τομέα προβλέπονται 137 έργα, αξίας 193 εκατομμυρίων ευρώ. Για έργα οδοποιίας (άρα οδικής προστασίας των εποχούμενων πολιτών), προβλέπονται 141 έργα, αξίας 168 εκατομμυρίων και για αστικές αναπλάσεις, προβλέπονται 90 έργα, αξίας 125 εκατομμυρίων.

Για την ύδρευση (στα οποία περιλαμβάνεται και η ύδρευση της Αίγινας, όπου κατατέθηκαν προ ημερών πέντε προσφορές), προβλέπονται 10 έργα, ύψους 44 εκατ. ευρώ. Επίσης, για αποχέτευση προωθούνται 34 έργα, συνολικού ύψους 45 εκατομμυρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v