Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2015

Τα στεγαστικά της ΕΤΕ και ο στόχος καταθέσεων της Eurobank

Τα στεγαστικά της ΕΤΕ και ο στόχος καταθέσεων της Eurobank

Eurobank: Την αύξηση σταδιακά του μεριδίου που κατέχει στην εγχώρια αγορά καταθέσεων στο 19% στοχεύει η Eurobank, όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του μεριδίου της, η τράπεζα θα επιδιώξει να μεταβάλει την αναλογία βασικών-προθεσμιακών καταθέσεων, υπέρ των πρώτων, ώστε να μειωθεί έτι περαιτέρω το κόστος χρηματοδότησης.

Στο τέλος του 2014 οι προθεσμιακές καταθέσεις αποτελούσαν το 64% των συνολικών καταθέσεων και στόχος της Eurobank είναι να πέσουν στο 44%.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Στα προ κρίσης επίπεδα επέστρεψαν στο α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων από την Εθνική.

Ο δείκτης εγκρισιμότητας για νέα στεγαστικά δάνεια ανήλθε στο 74%, έναντι 63% το 2014. Υπενθυμίζεται ότι το 2008 ο σχετικός δείκτης βρισκόταν στο 80%. Βέβαια το 2008 ο αριθμός των αιτήσεων για νέα στεγαστικά ήταν αισθητά μεγαλύτερος από αυτόν του α' εξαμήνου της φετινής χρονιάς.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το ενημερωτικό, οι πελάτες, έχοντας συνειδητοποιήσει τις συνθήκες μειωμένης διαθεσιμότητας κεφαλαίων που επικρατούν στην αγορά, είναι πρόθυμοι να δεχτούν πρόσθετους όρους που θέτει η τράπεζα, προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v