Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2016

Η προβλήτα του ΟΛΠ και ο «Αγιος Νεκτάριος»

Η προβλήτα του ΟΛΠ και ο «Αγιος Νεκτάριος»

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε στο λιμάνι με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr για το βυθισμένο πλοίο «Αγιος Νεκτάριος» πάνω σε τμήμα του οποίου λέγεται πως θεμελιώθηκε η προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ακούσει την ιστορία, αλλά είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που μπορούν να βγάλουν άκρη. Γι’ αυτό και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από τον OΛΠ να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο ώστε να καταλάβουν μέτοχοι και πολίτες τι ακριβώς συνέβη με την προβλήτα Ι και τον «Αγιο Νεκτάριο».

Εμείς θα συνεχίσουμε την έρευνα γιατί ούτε από την εταιρεία, ούτε από το υπουργείο Ναυτιλίας μπορούν να μας διαφωτίσουν για το βυθισμένο πλοίο. Για να ακονίσουμε, όμως,. τη μνήμη των υπευθύνων θυμίζουμε πως η ανέλκυση του «Αγιος Νεκτάριος» είχε ανατεθεί ως μία εργολαβία μαζί με τη μεταφορά των παροπλισμένων πλοίων «Νήσος Χίος» και «Θησεύς» από το τότε διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ υπό τον κ. Ν. Αναστασόπουλο.

Η μία πλευρά λέει πως ο συμπαθής εργολάβος είχε βγάλει αρκετά κομμάτια του «Αγιος Νεκτάριος» και στη συνέχεια πέτυχε να εξασφαλίσει από την επιτροπή παραλαβής του ΟΛΠ την απαραίτητη πιστοποίηση πως η ανέλκυση ολοκληρώθηκε! Η άλλη πλευρά λέει πως οι καταγγελίες περί μη ανέλκυσης, από ανώνυμο παράγοντα του λιμανιού, έχουν εξεταστεί και δικαστικά. Αποδείχθηκε πως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, επισημαίνουν. 

Κάποιοι, πάντως, επιμένουν να υποστηρίζουν πως έχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το μεγαλύτερο τμήμα του Αγίου Νεκταρίου θάφτηκε επιμελώς κάτω από την προβλήτα Ι.

Θα επανέλθουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v