Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2016

Euromedica: Δεν έχουμε καμία σχέση με την «Ευρωθεραπεία-Αθήναϊον ΑΕ»

Euromedica: Δεν έχουμε καμία σχέση με την «Ευρωθεραπεία-Αθήναϊον ΑΕ»

Την προηγούμενη εβδομάδα, η στήλη δημοσίευσε σχόλιο με τίτλο “Το Υπουργείο Εργασίας, ο Λιακουνάκος και το… «αλλά» της υπόθεσης” σχετικά με την ιδιαίτερα καυστική επιστολή του Υπουργείου προς την κλινική «Ευρωθεραπεία Αθήναιον» επειδή η τελευταία οφείλει σημαντικά ποσά στους εργαζομένους της και για την γενικότερη στάση που επιδεικνύει.

Το συγκεκριμένο σχόλιο καυτηρίαζε το γεγονός ότι το κράτος (Υπουργείο Εργασίας) διαπομπεύει τις κλινικές που οφείλουν σε εργαζόμενους, όταν το ίδιο το κράτος οφείλει πολύ μεγάλα ποσά στις ιδιωτικές κλινικές.

Από την πλευρά της πάντως, η εισηγμένη εταιρεία Euromedica έσπευσε να διευκρινίσει ότι: Πρώτον, δεν διαθέτει εδώ και χρόνια συμμετοχή στην κλινική «Ευρωθεραπεία Αθήναιον» καθώς έχει πουλήσει το ποσοστό της.

Δεύτερον, ότι δεν έχει οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της και

τέλος ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της συγκεκριμένης κλινικής έχοντας κερδίσει ποσά που δεν της έχουν καταβληθεί ακόμη.

Αναλυτικά η επιστολή 

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «Euro2day.gr» με τίτλο «Το υπουργείο Εργασίας, ο Λιακουνάκος και το ‘αλλά’ της υπόθεσης» (18.01.2016), στο οποίο αναφέρεται ότι η εταιρία «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» συνδέεται με τον Όμιλο EUROMEDICA, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδεμία απολύτως σχέση υφίσταται μεταξύ των δύο νομικών προσώπων, είτε σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, είτε μέσω άσκησης ελέγχου της διοίκησης. Επιπροσθέτως, σας παραθέτουμε συνοπτικά ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία προκειμένου να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όσον αφορά την εταιρεία μας, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Τον Μάιο του 2003, κατά την ίδρυση της εταιρείας «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.», η εταιρεία μας συμμετείχε με ποσοστό 35%. Παράλληλα, η «EUROMEDICA A.E.», η οποία λειτουργούσε σε μισθωμένο ακίνητο της οδού Αστυδάμαντος, ιδιοκτησίας «ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», μερίμνησε στο να μισθωθεί το ακίνητο αυτό στην «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.». Λίγους μήνες αργότερα (συγκεκριμένα στις 27.02.2004), και αφού διαπιστώσαμε την αδυναμία συνεργασίας μας με τους μετόχους της «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΕ», παραχωρήσαμε, μετά από συμφωνία, αντί συμβολικού ποσού προς αυτούς, το σύνολο των μετοχών, με το οποίο συμμετείχαμε στην εν λόγω εταιρεία.

Έκτοτε όχι μόνο έπαψε να υφίσταται οποιαδήποτε σχέση με την «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.», αλλά επειδή η εταιρεία αυτή έπαυσε να μας καταβάλει τα οφειλόμενα μισθώματα από την μίσθωση του κινητού και μηχανικού εξοπλισμού, προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη με αγωγές και διαταγές πληρωμής. Ήδη έχουμε στη διάθεση μας αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες η «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.» υποχρεούται να μας καταβάλει συνολικά το ποσό των € 1.200.000,00 περίπου, ποσό το οποίο δεν έχουμε εισπράξει ακόμη, αν και έχουμε προβεί ακόμα και σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου (ΕΟΠΥΥ).

Στην διάθεσή σας μπορούμε να θέσουμε το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων, μετά την πολυετή, σφοδρότατη αντιδικία που είχαμε με την «ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΑΘΗΝΑΙΟΝ Α.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v