Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2007

Ο κ. Αλογοσκούφης και οι… αρχαίοι ημών πρόγονοι

Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμηρές δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το θέμα του ΟΤΕ. Είναι δε βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τις… ελεύθερες ώρες των εμπλεκομένων στην αγορά, αφού όπως και να το κάνουμε μας αρέσουν οι δηλώσεις που ”ανάβουν τα αίματα”.

Ο ικανότατος και συνήθως πολύ ”τεχνοκράτης” στις διατυπώσεις του υπουργός έσπευσε χθες να κηρύξει τον… ανένδοτο απέναντι σε όποιους θα τολμούσαν να κάνουν ”επιθετική κίνηση” στον Οργανισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ”θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους”.

Μόνο που στην πράξη δεν υπάρχει… κανένα τέτοιο δείγμα προθέσεων, είτε από την MIG -που έχει αποκτήσει ποσοστό πάνω από 10%- είτε από οποιουσδήποτε άλλους.

Σε ό,τι αφορά τους… άλλους, ίσως λέει κάτι το γεγονός ότι είναι νωπή ακόμη η άκαρπη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή!

Όσο για την MIG, που ”φωτογραφήθηκε” στις δηλώσεις αυτές, η χθεσινή ανακοίνωσή της δεν περιείχε ούτε ίχνος ”επιθετικών” βλέψεων.

Τουναντίον, ήταν πολύ προσεγμένη, έκανε λόγο για την πρόθεσή της να έχει πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση, ενώ έδινε διακριτική έμφαση σε κάποια θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, θέματα που απασχολούν βεβαίως κάθε μεγάλο επενδυτή, είτε αυτός εδρεύει στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς η MIG είχε δεσμευτεί προ ελαχίστων ημερών (κατόπιν της συνάντησης που είχε ο κ. Βγενόπουλος με τον κ. Αλογοσκούφη) να τοποθετηθεί εκτενώς για το θέμα του ΟΤΕ.

Ο υπουργός όμως ρωτήθηκε (νωρίτερα) για την ”εισβολή” (sic) της MIG στον ΟΤΕ, από ραδιοφωνική εκπομπή, βιάστηκε ίσως να κάνει δηλώσεις κι έτσι εμφανίστηκε τελικά να παραβιάζει… ανοιχτές πόρτες.

”Σπεύδε βραδέως” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι - και κάτι ήξεραν!

Υ.Γ.: Δεδομένου ότι -όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν- το Δημόσιο εξακολουθεί να ελέγχει άμεσα και έμμεσα την καταστατική μειοψηφία στον ΟΤΕ, δεν υπάρχει στην πράξη καμία πιθανότητα εκδήλωσης ”επιθετικής κίνησης” για την εξαγορά του, είτε από την MIG είτε από… οιονδήποτε άλλον!

Τέτοιου είδους σενάρια, ασχέτως αν συζητούνται στα χρηματιστηριακά καφενεία, δεν έχουν καμία τύχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v