Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2016

Ο επίτροπος και οι «μεταρρυθμίσεις» στην ενέργεια

Ο επίτροπος και οι «μεταρρυθμίσεις» στην ενέργεια
«Προσδοκώ με χαρά να συζητήσω το πώς θα αξιοποιηθεί η στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης για την τόνωση της καινοτομίας, την προώθηση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα. Ενθαρρύνω την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα, οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα του Σταθεροποιητικού προγράμματος».

Τα παραπάνω δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για την ενέργεια και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, που σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και εκπροσώπους της βιομηχανίας.

Φίλος της στήλης, που δεν αντέχει άλλο από τις «μεταρρυθμίσεις» στον ενεργειακό τομέα που προώθησαν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και των συνδυασμών, παρατηρούσε: «Εδώ και δεκαπέντε χρόνια η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, θα έπρεπε να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, ώστε να λειτουργεί ισότιμα ο ανταγωνισμός χωρίς διακρίσεις, από την παραγωγή έως και τον τελικό καταναλωτή.

Τα πέντε χρόνια των μνημονίων, η απελευθέρωση και η κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων στην ενέργεια, αποτελούν υποχρεώσεις-προαπαιτούμενα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας από τους δανειστές. Ωστόσο τα μονοπώλια καλά κρατούν, το κόστος της ενέργειας είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ, βιομηχανίες έχουν κλείσει με απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας, επενδυτές βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Ελλάδος, μη αντέχοντας καταχρηστικές συμπεριφορές μονοπωλίων, κάποια από τα οποία, όπως η ΔΕΗ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

«Σκεφτείτε οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα να μη βρίσκονταν στον πυρήνα του Σταθεροποιητικού προγράμματος», καταλήγει ο ίδιος, και εμείς προσυπογράφουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v