Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2016

Η ΔΕΗ, η διαφάνεια και οι αποκλεισμοί

Η ΔΕΗ, η διαφάνεια και οι αποκλεισμοί

Το κακό παράδειγμα των προηγούμενων διοικήσεων της ΔΕΗ ως προς τη διαφάνεια και την ενημέρωση δείχνει ότι ακολουθεί και η σημερινή.

Οι δημοσιογράφοι αποκλείονται από τα conferences που παραχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως και από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων, σε αντίθεση με τις κυριότερες εισηγμένες, που τηρούν ακριβώς την αντίθετη τακτική.

Όπως μαθαίνει το Euro2day.gr, η τακτική αυτή της διοίκησης της ΔΕH επεκτάθηκε φέτος και σε άλλες κατηγορίες ενδιαφερομένων που θέλουν να ενημερώνονται για την πορεία της επιχείρησης. Για παράδειγμα, πέρυσι είχε γίνει δεκτός στην conference εκπρόσωπος βιομηχανίας που είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες της ΔΕH, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, έχει λόγους και δικαιούται να γνωρίζει από πρώτο χέρι για την πορεία και τις προοπτικές του προμηθευτή του.

Φέτος, ο ίδιος πελάτης της ΔΕH αποκλείσθηκε ρητώς και κατηγορηματικώς από την ενημερωτική εκδήλωση, που για τις εισηγμένες και πρωτίστως τις μεγάλες εισηγμένες αποτελεί κορυφαία στιγμή για την ενημέρωση αυτού που θα λέγαμε stakeholders. Μετόχους, εργαζόμενους, πελάτες, κοινωνία.

Από την άλλη πάντως, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η στάση αυτή της διοίκησης της ΔΕH έχει να κάνει με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, που μόνο... αισιοδοξία δεν εμπνέουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v