Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2016

Η πίεση (και) από ξένους για τα κόκκινα & το νέο αδιέξοδο ΕΒΖ

Η πίεση (και) από ξένους για τα κόκκινα & το νέο αδιέξοδο ΕΒΖ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ: Αυξάνεται η πίεση προς την κυβέρνηση για να αποδεχθεί την πλήρη απελευθέρωση της διαχείρισης/πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πέραν των θεσμών και των αρχών, πίεση ασκείται πλέον και από ξένους επενδυτές με μεγάλες θέσεις στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι μεγαλοεπενδυτές διαμήνυσαν στην κυβέρνηση τη δυσαρέσκειά τους ως προς την πρόθεση να προστατευθούν για δύο ή τρία χρόνια τα δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Σημείωσαν, δε, ότι οι διοικήσεις των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα έχουν δηλώσει πως δεν προτίθενται να πουλήσουν χαρτοφυλάκια με στεγαστικά, καταναλωτικά ή δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις, αν δεν ανακάμψει η οικονομία, οι προοπτικές της και βεβαίως οι τιμές...

Άρα δίδεται μάχη για ένα θέμα που λύνεται τοις πράγμασι...

 

ΕΒΖ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σημαντικές μεταβολές ακούμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει συντάξει η διοίκηση της ΕΒΖ για τη σωτηρία της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας.

Κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς έθεσε αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να παράσχει νέα χρηματοδότηση.

Η υλοποίηση των όρων που τέθηκαν συνεπάγεται και ουσιαστικές αλλαγές στο επιχειρηματικό σχέδιο.

Ακούμε, δε, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αντιρρήσεις του ΤΧΣ, όπως και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ομοφωνία στο Δ.Σ. της ΕΒΖ επί του σχεδίου.

Κάτι μάς λέει ότι δεν θα αποφευχθεί υπουργική παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί ένα πλαίσιο λύσης κοινά αποδεκτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v