Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2007

IDEAL: Όταν οι ”ξύπνιοι” ονειρεύονται…

Πολλοί ίσως το διάβασαν, λίγοι όμως έδωσαν την πρέπουσα σημασία.

Κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η κατάργηση του δικαιώματος των προνομιούχων μετοχών –ελέγχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Δαυίδ- για τη λήψη σωρευτικού μερίσματος για όσα χρόνια η Ideal δεν διένειμε μέρισμα.

Και επειδή στην Ideal έχουν να δουν μέρισμα από τότε που ο Σταμάτης Κόκκοτας δεν είχε... φαβορίτα, αυτό σημαίνει ότι η όποια αξία της κοινής μετοχής της Ideal οφείλεται στην πρόσφατη απόφαση της συνέλευσης!

Το οξύμωρο είναι ότι κάποιοι ”ξύπνιοι” –πριν φυσικά από τη λήψη της σχετικής απόφασης- αγόραζαν Ideal έως και το επίπεδο των 5 ευρώ (!), με την προσδοκία ότι ο τίτλος θα τραβούσε περαιτέρω.

Και αυτό όταν ο ”ανεξάρτητος εκτιμητής” είχε ορίσει την τιμή επανένταξης της μετοχής της Ideal στο ταμπλό στα 25 λεπτά…

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι η εταιρία έχει αρχίσει να ανακάμπτει και σταδιακά να επουλώνει τις πληγές της, ελπίζοντας για ”καλύτερες μέρες” στο μέλλον.

Υ.Γ.: Με τον αριθμό των προνομιούχων μετοχών να περιορίζεται μόλις στις 460.000, από τις οποίες ο όμιλος Δαυίδ ελέγχει το 97% (!), στον όμιλο έχουν αρχίσει να σκέφτονται το θέμα της μετατροπής των προνομιούχων σε κοινές.

Ιδίως τώρα, που ουσιαστικά αποφασίστηκε να στερούνται κάθε προνομίου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v