Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2007

H Εθνική, οι φήμες περί εθελουσίας και η... Alpha

Επανήλθαν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις οι φήμες που θέλουν την Εθνική Τράπεζα να προχωρά σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ως εδώ τίποτα παράξενο, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποφεύγοντας πηχυαίους τίτλους οι τράπεζες προχωρούν σε μίνι προγράμματα εθελουσίας.

Η Εθνική Τράπεζα, επιπλέον, μάλλον θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα εθελουσία και στη θυγατρική της Εθνική Ασφαλιστική μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και την έξοδό της από το ταμπλό.

Οι πληροφορίες, όμως, που συνδέουν ενδεχόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον όμιλο Εθνικής Τράπεζας με... πρόθεση συγχώνευσης ή εξαγοράς της Alpha Bank είναι τουλάχιστον αβάσιμες.

Το σύνολο του εγχώριου τραπεζικού τομέα βρίσκεται σε περίοδο προεργασίας προκειμένου να είναι έτοιμο να αντιδράσει στην περίπτωση που συμβεί οποιαδήποτε αλλαγή στις υφιστάμενες ισορροπίες.

Και η Εθνική δεν θα είναι, σύμφωνα με όσους διαβάζουν προσεκτικά πίσω από τις γραμμές, η πρώτη που θα διαταράξει το περιβάλλον… Ιερής Συμμαχίας.

Θα είναι όμως έτοιμη, όπως αρκετές φορές έχει τονιστεί, να αντιδράσει. Επομένως, τα όποια σενάρια M&A με επίκεντρο την Εθνική χαρακτηρίζονται απλώς πρώιμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v