Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2016

Δύσκολη η ξενιτιά για τους ραντιέρηδες!

Δύσκολη η ξενιτιά για τους ραντιέρηδες!

Δύσκολοι καιροί... ακόμη και για τους έχοντες και κατέχοντες! Τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες έχουν πέσει κάτω από το 1% (και μάλιστα προ φόρων και εισφοράς αλληλεγγύης), οι εγγυημένες ετήσιες αποδόσεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων (όσες εξακολουθούν να υπάρχουν) μειώνονται συνεχώς, οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ δεν λείπουν και οι χρηματιστηριακές εταιρείες που επιβαρύνουν με μηνιαίες ή τριμηνιαίες προμήθειες όσους πελάτες τους δεν προχωρούν σε κινήσεις.

Είναι άραγε τυχεροί όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε θετικά, γιατί πέρα από τα αρνητικά (πολλές φορές) επιτόκια, υπάρχουν περιπτώσεις που ξένοι οίκοι προειδοποιούν για ετήσιες ελάχιστες προμήθειες κάποιων χιλιάδων ευρώ, αν τα λεφτά παραμένουν ανενεργά σ' αυτούς, ή εναλλακτικά δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες πελάτες τους να εισέλθουν σε προϊόντα που ούτε επενδυτικού κινδύνου στερούνται, αλλά ούτε και προμήθειας (ενίοτε αλμυρής).

Και μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, δεν λείπουν εκείνοι που πιστεύουν πως σε περίπτωση κάμψης της αβεβαιότητας στη χώρα και σταθεροποίηση της οικονομίας, όσοι τοποθετηθούν σε μετοχές του ΧΑ με διατηρήσιμη μερισματική απόδοση θα βγουν πολύ κερδισμένοι.

Πόσοι όμως τελικά παίρνουν ένα τέτοιο ρίσκο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v