Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2016

Tα EΛΤΑ, η ενέργεια και τα... μεγάλα ρίσκα

Tα EΛΤΑ, η ενέργεια και τα... μεγάλα ρίσκα

Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε τελικούς καταναλωτές εξασφάλισαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η άδεια αφορά σε ισχύ 350 μεγαβάτ και έχει διάρκεια 20 ετών, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2036.

Την είσοδο της εταιρείας (90% Ελ. Δημόσιο, 10% EFG Eurobank) στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας είχε αναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωστής Μελαχρινός στα μέσα Ιανουαρίου, όταν κατατέθηκε η σχετική αίτηση στη ΡΑΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί μια επιθετική στρατηγική κίνηση.

Κύριο πλεονέκτημα της εταιρείας είναι το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει σε όλη τη χώρα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την πώληση συμβολαίων.

Ωστόσο, το μεγάλο διακύβευμα για την εταιρεία παραμένει η δυνατότητα να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τη νοοτροπία του δημόσιου τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του ανταγωνισμού. Ιδίως όταν η συγκεκριμένη αγορά χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλά εμπορικά περιθώρια.

Και κακά τα ψέματα. Αν ο προμηθευτής δεν έχει πρόσβαση στην πηγή του προϊόντος που πουλάει, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα επιχειρηματικά. Εκτός και αν την όποια χασούρα κληθεί να καλύψει ο φορολογούμενος.

Τότε όμως επιστρέφουμε στην αλήστου μνήμης δεκαετία του '80, με τις κρατικές Αγρέξ, Προμέτ κ.λπ., που τις πληρώνουμε ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v