Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2016

Eurobank: Ερχονται κέρδη από πωλήσεις NPLs στα Βαλκάνια

Eurobank: Ερχονται κέρδη από πωλήσεις NPLs στα Βαλκάνια

ΠΩΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ: Στην πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, αξίας 240 εκατ. ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει η Eurobank σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Πρόκειται για δάνεια για τα οποία έχουν ληφθεί υψηλές προβλέψεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει προσδοκία ότι η πώλησή τους θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια.

Η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας έχει επιβάλει ήδη από το 2014 τον σχηματισμό προβλέψεων μεταξύ 80% ως 100% της αξίας μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 

EUROBANK - ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Κατά 57 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν τα αποτελέσματα της Eurobank από την αρνητική υπεραξία της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου εργασιών της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι συμβολικού τιμήματος.

 

EUROLIFE: Εντός Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση του 80% συν μία μετοχή της Eurolife από τη Eurobank στο Fairfax.

Εφόσον η πώληση ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, θα ενισχυθούν τα αποτελέσματα β' τριμήνου καθώς η τράπεζα αποτιμά το 100% των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων στα 350 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, στη συμφωνία μεταξύ Eurobank και Fairfax υπάρχει όρος ότι το τίμημα θα υπολογισθεί με βάση το book value των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, όταν ολοκληρωθεί το deal.

Η καθαρή θέση των προς πώληση ασφαλιστικών δραστηριοτήτων ανήλθε στο τέλος του 2015 σε 430 εκατ. ευρώ, ενώ στις 30.9.2015 ήταν 395 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v