Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2016

Ο Παπαγγελόπουλος, η επερώτηση και ο… Καραμανλής

Ο Παπαγγελόπουλος, η επερώτηση και ο… Καραμανλής

Αίσθηση προκάλεσε στους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη Νέα Δημοκρατία, το γεγονός ότι η επερώτηση για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, με πρωταγωνιστή τον κ. Παπαγελόπουλο, υπογράφηκε από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, περιλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (φωτ.).

Κι αυτό, διότι ο κ. Παπαγγελόπουλος υπήρξε στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή και μάλιστα στο ευαίσθητο πόστο του επικεφαλής της ΕΥΠ, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι διατηρεί στενές σχέσεις ακόμη- και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και με τον «καραμανλικό» μηχανισμό του κόμματος.

Το γεγονός λοιπόν ότι η επερώτηση υπεγράφη από τους θεωρούμενους ως «καραμανλικούς» βουλευτές, αλλά και από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές.

Όχι μόνον διότι δείχνει τη δυσαρέσκεια για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά-κυρίως- γιατί στέλνει σαφές μήνυμα όσον αφορά το τι μπορεί να επακολουθήσει στην περίπτωση που αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή!

Κι όλα αυτά ενώ η Επιτροπή Θεσμών που εξετάζει την περίπτωση του, δεν έχει ακόμη καλά καλά ξεκινήσει. Οπότε η συνέχεια θα πρέπει να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον… 

ΥΓ: Κάποιες ανεπίσημες συνομιλίες με βουλευτές του «κλίματος» Καραμανλή, δεν είναι καθόλου μα καθόλου κολακευτικές για το πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου. Δεν τις μεταφέρουμε γιατί σεβόμαστε το off the record, αλλά οι κατηγορίες που ακούγονται είναι βαριές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v