Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2016

Tips από τα οικονομικά αποτελέσματα της Πειραιώς

Tips από τα οικονομικά αποτελέσματα της Πειραιώς

Απαιτήσεις από Δημόσιο: O όμιλος Πειραιώς μείωσε σημαντικά κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου τα δάνεια προς επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε 0,3 δισ. ευρώ από 1,37 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογισθούν και τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου, η έκθεσή του δεν ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ.

 

Έλεγχος από SSM: Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι τα τέλη Μαΐου ο επιτόπιος έλεγχος που διενεργεί κλιμάκιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, με σκοπό την αξιολόγηση της ακρίβειας του υπολογισμού των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιοδική κατάσταση τριμήνου. Ο έλεγχος ξεκίνησε εντός του Μαρτίου 2016 ενώ η διοίκηση της τράπεζας σημειώνει ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εκτιμήσει το αποτέλεσμα του ελέγχου.

 

Πωλήσεις ομολόγων EFSF: Από την ενεργοποίηση της απόφασης της ΕΚΤ έως τα τέλη Μαΐου, η Τράπεζα Πειραιώς πώλησε ομόλογα EFSF αξίας 1,3 δισ. ευρώ εγγράφοντας στα αποτελέσματα κέρδος 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν τις πωλήσεις η Πειραιώς κατείχε τίτλους έκδοσης EFSF αξίας περίπου 14 δισ. ευρώ.

 

HSW: Κατά το διάστημα 17/2 με 1/3/2016, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε επιπλέον το 0,58% του μετοχικού κεφαλαίου της συγγενούς της εταιρείας (σ.σ. 450.167 μετοχές) Hellenic Seaways A.N.E., έναντι τιμήματος μόλις 681 χιλ ευρώ!!
Έτσι, κατέχει πλέον το 40,18% της εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v