Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2007

ΧΑΚ: ”Θα βάλουμε λουκέτο”!

”Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βάλουμε λουκέτο”, μας δήλωσε (αναφερόμενος στο ΧΑΚ) χρηματιστηριακός παράγοντας της Κύπρου, θέλοντας να περιγράψει το πρόβλημα της απώλειας εσόδων από τη διπλή διαπραγμάτευση των Τραπεζών Κύπρου και Marfin Popular.

Από την πλευρά του πάντως το ΧΑΚ προσπαθεί να αυξήσει την εμπορευσιμότητα των υπόλοιπων τίτλων του, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί και την ευκολότερη υπόθεση.

Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι σχετικές συστάσεις που έγιναν σε εισηγμένες εταιρίες προκειμένου να αναπτύξουν την επικοινωνία τους με τους θεσμικούς του εξωτερικού, καθώς έχουν ακουστεί πολλά σχετικά παράπονα για ορισμένες εισηγμένες του ΧΑΚ από το εξωτερικό.

Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου οι ξένοι θεσμικοί αναζητούσαν υπεύθυνο επενδυτικών σχέσεων και… δεν τον έβρισκαν!

Έχουμε επίσης στις 20 Νοεμβρίου το road show των κυπριακών εταιριών στην Ελλάδα, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα γίνει η παρουσίαση της εταιρίας πληροφορικής Logicom στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Τέλος, το road show της Αθήνας τον Νοέμβριο θα δώσει την ευκαιρία στις διοικήσεις των Χ.Α. και ΧΑΚ να ”ανακεφαλαιώσουν” τη μέχρι τώρα πορεία της Κοινής Πλατφόρμας και να αναζητήσουν λύσεις για την ακόμη καλύτερη μελλοντική πορεία της.

Όλο και κάποια νέα και καλή ιδέα μπορεί να ”πέσει στο τραπέζι”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v