Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2016

Eκλογικές μάχες σε δύο μέτωπα στο Συνεγγυητικό

Eκλογικές μάχες σε δύο μέτωπα στο Συνεγγυητικό

ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και μεταξύ των αιτημάτων που υπάρχουν είναι οι λιγότερες εισφορές για ΑΧΕΠΕΥ και ΑΕΠΕΥ, τα χαμηλότερα έξοδα και η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου.

Στο διοικητικό συμβούλιο λοιπόν θα εκλεγούν:

• Τρία μέλη από τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Για τις τρεις αυτές θέσεις έχουν υποβληθεί όπως πληροφορούμεθα πέντε υποψηφιότητες, οι οποίες κατά αλφαβητική σειρά είναι αυτές των κ.κ. Μιχάλη Καραμανώφ, Νίκου Κομνηνού (Eurocorp ΑΧΕΠΕΥ), Αλέξανδρου Μωραϊτάκη (Nuntius), Νίκου Πετροπουλάκη και Αλέξανδρου Πουλαρίκα (Δυναμική).

• Δύο μέλη από ΑΕΠΕΥ και ΑΕΕΔ, όπου και εδώ φαίνεται να υπάρχουν πέντε υποψηφιότητες: Ιων Κουφοπαντελής (Eurocorp ΑΕΠΕΥ), Ηρακλής Ρούπας (Momentum ΑΕΠΕΥ), Γιάννης Πολυχρονίου (Μεσογειακή ΑΕΕΔ), Αλέξανδρος Σίνος και Φαίδων Ταμβακάκης (Alpha Trust).

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΑΕΔΑΚ: Η είδηση είναι γνωστή και ανακοινώθηκε μέσα από δελτίο Τύπου:

«Η 3Κ Investment Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ. έλαβε τη διάκριση της καλύτερης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Extel για το 2015 (Extel Survey 2016),

Τη διάκριση της καλύτερης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα είχε λάβει η 3Κ Investment Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ. και για την προηγούμενη χρονιά, στην ετήσια έρευνα της Extel για το 2014 (Extel Survey 2015)».

Αξιοσημείωτο είναι πως στο μετοχικό κεφάλαιο της 3Κ δεν συγκαταλέγεται κάποια τράπεζα ή ασφαλιστική εταιρεία αλλά συμμετέχουν ένας επαγγελματίας διαχειριστής (ο κ. Γιώργος Κουφόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και «οπαδός» της θεμελιώδους ανάλυσης) και δύο επιχειρηματίες που μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιρειών.

Πρόκειται για τον κ. Τάκη Κανελλόπουλο (διευθυντή επενδυτικών σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ) και για τον κ. Γιάννη Καματάκη (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πληροφορικής MLS).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v