Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2007

Πετρόπουλος: Κέρδη-έκπληξη και νέο guidance

Το guidance της Πετρόπουλος στην αρχή του έτους μιλούσε για +20% στα κέρδη, πλην όμως η επίδοση του εννεαμήνου εξέπληξε θετικά τους πάντες: +119% στα κέρδη. Μετά τα αποτελέσματα αυτά το guidance άλλαξε και τώρα μιλά για τουλάχιστον +50% στα καθαρά κέρδη για το σύνολο της χρήσης.

Ακόμη και αν δεν συνεκτιμήσουμε τη συντηρητικότητα που διακρίνει τη διοίκηση της εισηγμένης και μείνουμε στο +50%, τα κέρδη του 2007 σκαρφαλώνουν στα 4,7 με 4,8 εκατ. και ο δείκτης P/E διαμορφώνεται γύρω στο καθ’ όλα αξιοπρόσεκτο 10,8, παρά το χθεσινό +7,40% που κέρδισε ο τίτλος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, κάποιος θα πρέπει να διαβάσει ”πίσω από τις γραμμές” το σημείο του δελτίου Τύπου, στο οποίο επισημαίνεται ότι ”η πρόσφατα εξαγορασθείσα δραστηριότητα στον τομέα των μπαταριών δεν προβλέπεται να έχει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του 2007”.

Γιατί το επισημαίνουμε; Επειδή από την επόμενη χρονιά ο κλάδος των μπαταριών -μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιείται φέτος- θα είναι σε θέση να αποτελέσει μία ακόμη σημαντική πηγή κερδών (ίσως και 1 εκατ. ευρώ) για την εισηγμένη εταιρία.

Υ.Γ.: Επιπλέον του προβλεπόμενου για φέτος +50%, προέκυψε και κέρδος 1 εκατ. ευρώ από την πώληση ιδίων μετοχών, το οποίο μπορεί μεν να ”πέρασε” από την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, αλλά μοιράστηκε ήδη στους μετόχους της εισηγμένης μέσω της διανομής προμερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v