Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2016

Κέρδη στο ταμπλό από τις... ιδιωτικοποιήσεις

Κέρδη στο ταμπλό από τις... ιδιωτικοποιήσεις

Όποια εισηγμένη εταιρεία ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιηθεί, ανεβαίνει η τιμή της μετοχής της στο ταμπλό! Το είδαμε να συμβαίνει στο παρελθόν, αλλά το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και τώρα, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Οι εκτιμήσεις ότι κάπου μέσα στο προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης ανέβασε και πάλι την τιμή της μετοχής λίγες «ανάσες» κάτω τα 4 ευρώ, όταν πριν από ένα χρόνο (περίοδο που φαινόταν πως το εγχείρημα της πώλησης βρισκόταν στον «αέρα»), το ταμπλό έδειχνε 50% χαμηλότερα...

Άλλωστε, κατά την τελευταία πενταετία η μετοχή του Αστέρα έχει καταγράψει άνοδο 75%, με τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ να έχει υποχωρήσει κατά 56% μέσα στην ίδια χρονική περίοδο!

Το «φράγμα» των 4 ευρώ ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι επίδοξοι αγοραστές έχουν προσφέρει τίμημα 4 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση της πλειοψηφίας του Αστέρα και ότι -όπως ελπίζεται- θα προχωρήσουν στη συνέχεια σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του εναπομείναντος free float.

Ένα άλλο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης είναι αυτό του ΟΛΠ, με την τιμή της μετοχής να έχει καταγράψει κατά την τελευταία πενταετία πτώση μόλις 4% (στο -56% θυμίζουμε ο Γενικός Δείκτης), χωρίς να συνεκτιμώνται τα μερίσματα που έχουν εισπράξει οι μέτοχοι του Οργανισμού όλη αυτή την περίοδο.

Επίσης, η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής ανέβασε, από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα, την τιμή της μετοχής από τα έξι περίπου στα δέκα ευρώ (-18% ο Γενικός Δείκτης).

Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται από πιθανολογούμενα τιμήματα που θα προσφερθούν για την ΙΟΝΑ από τους υποψήφιους αγοραστές και από την αναμενόμενη, στη συνέχεια, δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 4%-5% που ανήκει στη μειοψηφία.

ΥΓ: Πολύ χαμηλή η εμπορευσιμότητα για ΑΣΤΗΡ και ΙΟΝΑ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v