Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2016

Φήμες και παρασκήνιο στο τρίγωνο Ευάγγελου, Προκόπη, Βαγγέλη

Φήμες και παρασκήνιο στο τρίγωνο Ευάγγελου, Προκόπη, Βαγγέλη

Η έρημη, από ειδήσεις και προσκήνιο, περίοδος πέριξ του Δεκαπενταύγουστου προσφέρεται για παντός είδους σενάρια - και σχέδια πάνω στην άμμο.

Ενα από αυτά (... τα δεύτερα, όπως μαθαίνουμε) «θέλει» τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτείται από την Προεδρία της Δημοκρατίας ώστε η μη εκλογή του διαδόχου του από την παρούσα Βουλή να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στο ερώτημα: «πότε θα γίνει αυτό;» η απάντηση (των διακινούντων το σενάριο) είναι «όποτε κριθεί αναγκαίο». Στο έτερο ερώτημα: «από ποιούς», οι ίδιοι παραπέμπουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις «κεντροδεξιές», κεντροαριστερές» και πάντως «εκσυγχρονιστικές» δυνάμεις να δημιουργήσουν διάδοχη κατάσταση της κυβέρνησης Τσίπρα – και να βρουν πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής, βεβαίως.

Οι πολύ πονηροί, που είναι γνώστες του εν λόγω σεναρίου, διάβασαν με προσοχή χθες μία ανάρτηση στο Facebook του Ευάγγελου Αντώναρου: όχι τόσο για τη εύσημα που αποδίδει στον κ. Παυλόπουλο («ξέρει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα») όσο για την κατάληξή της: «... είναι ευχής έργον ότι (ο κ. Παυλόπουλος) θα είναι στην κορυφαία θέση της ελληνικής Πολιτείας για τρισήμιση χρόνια ακόμη. Τουλάχιστον. ΕΥΤΥΧΩΣ». (σ.σ. η υπογράμμιση δική του).

Σε απλά ελληνικά... «κάψτε το σενάριο» περί παραίτησής του στο οποίο είναι αντίθετος ο Κώστας Καραμανλής – ο κ. Αντώναρος άλλωστε παραμένει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού (και για κάποιους... his master voice).

A, «ψήνεται», μαθαίνουμε, και ηχηρή παρέμβαση του έτερου Βαγγέλη, του Μεϊμαράκη, για την περιβόητη (ήδη…) «υπόθεση Γεωργίου». Που αν γίνει θα φέρει σε δύσκολη θέση τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, αφού θα υποστηρίζει την επαναπομπή του σε δίκη και θα ζητά να πάρει θέση το κόμμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v