Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2016

ΑΣΤΗΡ: Η έγκαιρη προειδοποίηση και η μετοχική ουσία

ΑΣΤΗΡ: Η έγκαιρη προειδοποίηση και η μετοχική ουσία

Πολύ καλά έπραξε η διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης και προειδοποίησε έγκαιρα τους μετόχους της για πιθανή απομείωση των περιουσιακών της στοιχείων έως και του ποσού των 3,3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης σημείωσε χθες στις λογιστικές της καταστάσεις:

«Οι ενσώματες ακινητοποιήσεις περιλαμβάνουν ακινητοποιήσεις υπό κατασκευή που αφορούν μελέτες και εργασίες που διενεργήθηκαν στο παρελθόν ενόψει ανακαινίσεων του ξενοδοχείου Αφροδίτη, συνολικού ύψους 3,3 εκατ. ευρώ. H διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι, κατά την 30ή Ιουνίου 2016 δεν συντρέχει λόγος απομείωσής τους, αλλά εφόσον εγκριθεί το νέο χωροταξικό και εκδοθεί το νέο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, θα προβεί σε νέα αξιολόγηση, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη απομείωση των εν λόγω μελετών».

Πάντως, η τιμή της μετοχής, πιθανότατα, δεν θα επηρεαστεί από αυτή την ανακοίνωση, όπως άλλωστε δεν επηρεάστηκε ούτε από τη δημοσιοποίηση βελτιωμένων οικονομικών επιδόσεων.

Αντίθετα, η πορεία της κατά τα τελευταία χρόνια εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις εξελίξεις που αφορούν στην ολοκλήρωση της πώλησης της εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε (και επειδή οι προσδοκίες μιλούν για επικείμενη ολοκλήρωση του deal), η τιμή του τίτλου βρίσκεται εδώ και καιρό αρκετά κοντά στο επίπεδο των 4 ευρώ (3,82 ευρώ, χθες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v