Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2016

Η ιδιωτική υγεία, το ΧΑ και το... πάθημα των Γερμανών

Η ιδιωτική υγεία, το ΧΑ και το... πάθημα των Γερμανών

Δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας που ασχολείται με ζητήματα του κλάδου της ιδιωτικής υγείας (είναι αναρτημένο στο site της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών) αναφέρεται με μελανά χρώματα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων:

Πρώτον, στο ότι αυτό το έτος το ποσοστό του clawback έχει αυξηθεί από το 40% στο 50%, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο ένα ευρώ για κάθε δύο που τιμολογείται.

Δεύτερον, στις λύσεις που καλείται να βρει η Euromedica στις συζητήσεις της με τις πιστώτριες τράπεζες.

Τρίτον, στο γεγονός (όπως ισχυρίζεται) ότι ο Asklepios (Γερμανός επενδυτής και δεύτερος σε μέγεθος μέτοχος στο Ιατρικό Αθηνών μετά την οικογένεια Αποστολόπουλου) έχει διαγράψει λογιστικά στο σύνολό της τη συμμετοχή του στον ελληνικό εισηγμένο Όμιλο.

Και τέταρτον, σε άποψη στελέχους μεγάλου Ομίλου του κλάδου πως «δεν μπορούμε να αντέξουμε για πολύ ακόμη», συμπληρώνοντας πως το 2017 θα είναι ένα κρίσιμο έτος.

ΥΓ1: Με την τρέχουσα τιμή του Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται λίγο κάτω από τα 60 λεπτά, ο Asklepios (που σύμφωνα με την ξένη ιστοσελίδα έχει διαγράψει λογιστικά το σύνολο της επένδυσής του), ενδεχομένως να θεωρεί λάθος του το ότι το καλοκαίρι του 2013 απέρριψε τη δημόσια πρόταση του βασικού μετόχου και δεν ρευστοποίησε το σύνολο της θέσης του προς 0,80 ευρώ ανά μετοχή. Ίσως...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v