Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2016

Το Ποσείδι και οι άλλοι διαγωνισμοί-φαντάσματα του ΤΑΙΠΕΔ

Το Ποσείδι και οι άλλοι διαγωνισμοί-φαντάσματα του ΤΑΙΠΕΔ

Πριν από δύο χρόνια, στις 8 Οκτωβρίου 2014, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση έκτασης 160 στρεμμάτων στο Ποσείδι Χαλκιδικής, αλλά πάει από παράταση σε παράταση.

Οι προσφορές επρόκειτο να κατατεθούν στις 3 Οκτωβρίου, αλλά προχθές το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε σε μια ακόμα παράταση μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Το ακίνητο στο Ποσείδι είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα διαγωνισμών-φαντάσματα του ΤΑΙΠΕΔ, που είτε ακυρώνονται, είτε σέρνονται για χρόνια.

Οι περισσότεροι είχαν προκηρυχθεί επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης του ταμείου, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί, αν και έχουν περάσει δύο ή τρία χρόνια. Γιατί; Γιατί ενίοτε παρεμβαίνει το Δασαρχείο, άλλες φορές η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες φορές διαπιστώνεται πως το ακίνητο θα χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος. 

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, ακινήτου 170 στρεμμάτων στη θέση "Σαμπάριζα" της Ερμιόνης, για ακίνητο 735 στρεμμάτων στη θέση Σάνη του δήμου Κασσάνδρας, για το Castello Bibelli στην Κέρκυρα κ.α.

Σε ένα από τα "φιλέτα" του ΤΑΙΠΕΔ, το ιστορικής αξίας Castello Bibelli στην Κέρκυρα, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στα τέλη Ιουλίου 2014, αλλά η τύχη του αγνοούνταν επί δύο χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων δεν ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησε, μάλιστα, να αποδοθεί το ακίνητο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ πως πρόκειται να χαρακτηρίσει αρχαιολογικό χώρο το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v