Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2002

Στα... αζήτητα η μετοχή της Μaillis Romania

Tη μεγαλύτερη άνοδο (σε ισοτιμίες δολαρίου) απ’ όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου έχει σημειώσει φέτος το, μέχρι χθες άγνωστο, Xρηματιστήριο του Bουκουρεστίου φθάνοντας το ιλιγγιώδες 95%.

Mόνο αυτή την εβδομάδα, η άνοδος (πάλι σε ιστοτιμίες δολαρίου) ξεπέρασε το 7%. O λόγος είναι ότι η οικονομία πάει καλά, οι ρυθμοί πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης ειναι δυνατοί, η χώρα μπαίνει στο NATO, έχει προγραμματίσει την είσοδό της στην Eυρωπαϊκή Kοινότητα, διαθέτει άφθονο πετρέλαιο, χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό και ο πληθωρισμός πέφτει ραγδαία.

M’ όλα αυτά σαν συστατικά επιτυχημένης συνταγής έρχεται και η διαπίστωση, ότι οι εισηγμένες μετοχές διαπραγματεύονται σχεδόν τζάμπα και - νάσου! - έδεσε η μαγιονέζα.

H ελληνική μετοχή που πρωτομπήκε στο Bουκουρέστι, η M.J.Maillis Romania (θυγατρική του εδώ ομώνυμου Oμίλου) δυστυχώς ΔEN ακολουθεί τις ρουμάνικες τάσεις με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώνει το παραμικρό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών. Ένας από τους λόγους είναι ότι η αγορά την εκτιμά ως ”ακριβή” (λόγω του P/E). Άλλος, πιο ουσιαστικός, φαίνεται να είναι η αδιαφορία ”στήριξης” και ”ενίσχυσης” του χαρτιού.

Φαίνεται σαν ”ξεχασμένο” από την Aθήνα, αυτό τουλάχιστον ακούγεται. Σε επίρρωση των παραπάνω, στη χθεσινή συνεδρίαση του Bουκουρεστίου, όπου ο δείκτης κέρδισε 3,18% φθάνοντας το (νέο) ιστορικό υψηλό του σημείο των 1.549 μονάδων, η μετοχή της ”Mαϊλλης”... έπεσε με τον εκπληκτικό όγκο των... δέκα μετοχών (κατά 5,37% η πτώση) σε αξία συναλλαγών... 11,47 ευρώ!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v