Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2016

Σφηνάκια για ΟΛΠ, Lamda Development και Perseus

Σφηνάκια για ΟΛΠ, Lamda Development και Perseus

ΟΛΠ: Τη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας κίνησε ο Δήμος Πειραιά εναντίον του ΟΛΠ για το ποσό των 6,25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξει δέσμευση λογαριασμού που διατηρούσε ο Οργανισμός σε τράπεζα.

Τα 6,25 εκατ. ευρώ είναι επιβληθέντα δημοτικά τέλη καθαριότητας - φωτισμού και δημοτικοί φόροι ηλεκτροδοτούμενων χώρων παρελθόντων ετών.

Ο ΟΛΠ μέσω των νομικών του συμβούλων έχει προχωρήσει στην άσκηση κάθε ένδικου μέσου προκειμένου να ακυρωθεί η επιβληθείσα κατάσχεση.

Το ενδιαφέρον είναι πάντως ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς ο ΟΛΠ κατέβαλε αποζημίωση προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ύψους 6,82 εκατ. ευρώ για δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο συν το πρόστιμο και τις προσαυξήσεις για τις χρήσεις 1995-1999 και το διάστημα 19-05-2000 έως και 16-06-2000.

Για το εν λόγω πρόστιμο είχε διενεργηθεί πρόβλεψη μόλις 3 εκατ. ευρώ σε προηγούμενες χρήσεις. Τα υπόλοιπα 3,86 εκατ. ευρώ επιβάρυναν τα λοιπά λειτουργικά έξοδα, συμβάλλοντας στη μείωση της κερδοφορίας κατά το α' εξάμηνο.

Πληρώνει πρόστιμα και καθαρίζει με εκκρεμότητες του παρελθόντος ο ΟΛΠ...

 

LAMDA DEVELOPMENT: Σε αγορά 574.803 ιδίων μετοχών προχώρησε η εισηγμένη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ξοδεύοντας συνολικά 2,23 εκατ. ευρώ (σ.σ. μέση τιμή αγοράς 3,87 ευρώ).

Έτσι, στις 30/06/2016 κατέχει, αθροιστικά, 2.320.397 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν στο 2,91% του μετοχικού της κεφαλαίου με μέση τιμή αγοράς (μετά εξόδων και λοιπών προμηθειών) 3,87 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΠΕΡΣΕΥΣ: Θύμα συνωνυμίας έπεσε η Περσεύς ΑΕΒΕ. Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει τοποθετηθεί στην αύξηση της Τράπεζας Αττικής, ούτε πήρε δάνειο 3 εκατ. ευρώ για τον παραπάνω λόγο.

Η εταιρεία Perseus SA, που αναφέρεται στο πόρισμα SSM - ΤτΕ ότι έλαβε άμεση χρηματοδότηση για συμμετοχή στην αύξηση της Τράπεζας Αττικής δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες παροχής υγείας και λειτουργεί την κλινική Metropolitan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v