Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2016

Η θυγατρική του ενός... δολαρίου και το διαζύγιο «άνευ κόστους»

Η θυγατρική του ενός... δολαρίου και το διαζύγιο «άνευ κόστους»

J&P ΑΒΑΞ. Εναντι ενός δολαρίου ΗΠΑ μεταβιβάστηκαν στη J&P δραστηριότητες του ομίλου J&P ΑΒΑΞ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω της θυγατρικής ΑΘΗΝΑ.

Το υποκατάστημα της ΑΘΗΝΑ στα Εμιράτα είχε εξελιχθεί σε μόνιμη πληγή για τον κατασκευαστικό όμιλο τα τελευταία χρόνια, καθώς τον είχε "φορτώσει" με σημαντικές ζημίες. Στις ζημιογόνες συμβάσεις είχαν προστεθεί τους τελευταίους μήνες και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην J&P ΑΒΑΞ. 

Οι δραστηριότητες της θυγατρικής ΑΘΗΝΑ μεταβιβάστηκαν στις 30 Ιουνίου, με τη διοίκηση της εισηγμένης που απεμπλέκεται από το βάρος να προβλέπει τώρα πως η πώληση θα συμβάλει στην επιστροφή της J&P ΑΒΑΞ στην κερδοφορία στην τρέχουσα χρήση. 

 

NEXANS. Θυμάστε πέρυσι που οι μέτοχοι μειοψηφίας της Nexans Hellas διαμαρτύρονταν ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προωθούσε η διοίκηση ήταν δυσανάλογα υψηλή για τις ανάγκες της εταιρείας;

Τελικά η ΑΜΚ ολοκληρώθηκε κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο και στις λογιστικές καταστάσεις του εξαμήνου όχι μόνο εμφανίζεται μηδενικός τραπεζικός δανεισμός, αλλά και ταμείο 9,068 εκατ. ευρώ!

Το dilution βέβαια της μειοψηφίας ήταν μεγάλο (η μητρική πολυεθνική ανέβασε το ποσοστό της στο 88,57%, ωστόσο φραγμό σε πιθανά σχέδια εξόδου από το ταμπλό αποτελεί το γαλλικό fund HMG Globetrotter με 5,31%), αλλά τουλάχιστον στο β' εξάμηνο η εταιρεία θα σταματήσει να επιβαρύνεται με τόκους.

ΥΓ: Η διοίκηση της Nexans Hellas είχε υποστηρίξει πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα λεφτά της αύξησης κεφαλαίου. Οψόμεθα.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μπορεί να διαλύθηκε ο αρραβώνας με τον όμιλο Libra της οικογένειας Λογοθέτη, αλλά η ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει να επεκτείνεται αυτόνομα στον τομέα της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η ΑΚΤΩΡ αναμένεται να παραδώσει φωτοβολταϊκό πάρκο 150 MW στη Μινεσότα των ΗΠΑ, 146 MW στη Χιλή και 42 MW στον Παναμά. Επίσης, τους επόμενους μήνες πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή φωτοβολταϊκών σε Βραζιλία, Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Μάλιστα, στον πρόσφατο απολογισμό εξαμήνου αναφέρεται πως «στο πλαίσιο των ανωτέρω διαγωνισμών, σε αρκετά έργα η ΑΚΤΩΡ έχει ήδη αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος (preferred bidder), ή έχει προεπιλεγεί (shortlisted) και αναμένεται η υπογραφή νέων συμβάσεων (Αγγλία, Βραζιλία και Χιλή) στο άμεσο χρονικό διάστημα». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v